Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Blog | Elektro Akupresszúra

2012. November 10. 17:22, szombat

Aranyér és a Székrekedés másként az Akupresszúrában.

Aranyér és a Székrekedés másként az Akupresszúrában.

Nem mindegy hol szúr!
Nem kell a székrekedéstől a fájdalomig eljutni.
!




Aranyér:

A hagyományos kínai orvoslás az aranyeret a vér stagnálásaként kategorizálja, amelynek a lapja a végbél körüli zavaros Qi összegyülemlése. Ennek a Qi-felhalmozódásnak igen sokféle oka lehet: pl: erőlködés a székrekedés következtében. Vagy mert a gyenge Qi süllyed és extrém esetekben végbélelőesést okozhat. A másik nagyon fontos tényező a Máj Qi, s ezáltal az egész szervezet Qi-je pang és nem cirkulál megfelelően. A helyi Vér és Qi pangás eloszlatására a Kormányzó és a Húgyhólyag csatorna stimulálása szükséges. Erősíteni kell az egész szervezetben a Qi-t és a Vért ill a főleg a Vese Qi-t.

Székrekedés:

A kínai orvoslásban a székrekedések osztályozása két nagy területre redukálódik : Ezek a Qi lassulása vagy gyengülése vagy a yang által előidézett székrekedés, amikor a bélben a bélsár vagy túl lassan vagy egyáltalán nem mozog, valamint a Szárazság ill túlzott Hőség következtében kialakult székrekedés. A székrekedés a szorongással és a stresszel is összefüggésben van. Mivel a stressz elnyomja a Máj Qi kifelé irányuló egyenletes áramlását, s ennek következtében gátlódott a Qi lefelé irányuló áramlása a gyomorban és a bélben. A bélsár mozgása megáll s ennek következménye a székrekedés. Cél az, hogy a Qi-t újra mozgásba hozzuk, csökkentsük a Hőséget és növeljük a bél nedvességtartalmát.

Sokat segít a panaszok enyhítésében a táplálkozás megváltoztatása ill a rendszeres testmozgás. Amit már nagyon sok helyen hallunk és szembesülünk vele. El kell foganunk a tényt hogy ezek a jó tanácsok így vannak. Saját érdekünkben járunk el, ha ezeket minél hamarabb beiktatjuk a mindennapi életünkbe.

Az Elektro- Akupesszúrával nagyon hatékonyan lehet ezeket a problémákat orvosolni. Egy kúra lefolyása alatt nagyon jó eredményeket lehet tapasztalni. Nem kell a székrekedéstől a fájdalomig el jutni. A cél az hogy a bennünk keringő Qi vagyis a gyógyító energia akadálytalanul áramoljon.

Ezt a folyamatot az Akupresszúrával meg lehet támogatni az emberi szervezetben, ami hálásan fogadja a segítséget megkönnyítve a gyógyulást.

Hajdú Zsuzsanna

Elektro Akupresszőr

További kérdéseivel , kérem forduljon hozzám bizalommal

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Március 13. 10:36, szerda | Elektro Akupresszúra

Állandó éhségérzete van?- Mi az oka? Mit tegyünk ellene?

Az éhség tulajdonképpen az agy jelzése arra, hogy a testnek táplálékra van szüksége. A folyamatos, enyhe, vagy akár erősebb éhségérzet egyértelmű, és normális tehát például diétázáskor.

2013. Január 27. 11:32, vasárnap | Elektro Akupresszúra

Mit tegyünk, hogy télen is egészségesek maradjunk?

A tél hallatán sokaknak rögtön a hideg, a megfázás, orrfújás és az influenza jut eszébe. Pedig ez az évszak sokkal többet tartogat mindenki számára: a hófödte táj gyönyörű látványa, szánkózás és séta a szabadban, vagy korcsolyá

2012. Október 29. 15:58, hétfő | Elektro Akupresszúra

Gyakori Kérdések?

Meggyőződésem,hogy öngyógyító erőink egyetlen korlátját azok az akadályok jelentik, amelyeket mi magunk állítunk fel az öngyógyításról alkotott negatív elképzeléseink alapján.