Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 07. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

12 ezer milliárd hazánknak

12 ezer milliárd hazánknak

Szerda délelőtt tájékoztatót tartottak a Városházán, az önkormányzat Gazdaságfejlesztő Szervezetének szervezésében, melyre Tatabánya gazdasági társaságai, vállalkozásai kaptak meghívást

Tatabánya és a térség meghatározó gazdasági szereplői a 2014-2020. közötti Uniós költségvetési ciklusban elérhető fejlesztési támogatásokról és lehetőségekről hallhattak előadásokat. A nagyszámú érdeklődőknek Schmidt Csaba polgármester, Tatabánya Integrált Területi programját mutatta be. A kormányzat 2014. és 2020. között: 13,2 milliárd forint forrást biztosít Tatabányának, fejlesztési elképzelései megvalósítására: út és közösségi- kerékpáros közlekedésfejlesztésre, a közszolgáltatások bővítésére, gazdaságfejlesztési projektekre, foglalkoztatás növelő szolgáltatások fejlesztésére, lakásfejlesztési projektekre, Tatabánya további fejlődéséhez szükséges versenyképes háttér biztosítására.

A tájékoztatón Essősy Ákos, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt üzletfejlesztési igazgatója az előttünk álló hat év uniós pályázati lehetőségeit mutatta be. Mizser Zoltán, az EXIM bank regionális képviseletvezetője a hazai exportáló vállalkozások támogatási lehetőségeiről.

Csepreghy Nándor Fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár előadásában hangsúlyozta: a hazai vállalkozásoknak a következő ciklusban 12 ezer milliárd forintos keret áll rendelkezésére munkahelyteremtő és a gazdasági növekedést szolgáló fejlesztési elképzeléseik megvalósítására. A 2014-2020 közötti időszakban a kormány jelentős változásokat vezet be a fejlesztési forrásokkal kapcsolatban. Az uniós források új pályázati szakaszában szigorodnak a pályázati lehetőségek, de egyszerűsített lesz a pályázati eljárás. Nagy hangsúlyt kap az innováció. Csepreghy Nándor kiemelte: a kormány továbbra is a lokálpatriotizmust részesíti előnyben és kiáll a hazai vállalkozások mellett. A támogatások középpontjába a helyi gazdaságok és vállalatok, a kis és középvállalkozások kerülnek. A jövőben azok a vállalkozások, projektek kaphatnak uniós támogatást, amelyek munkahelyeket teremtenek, eredményt tudnak felmutatni és a gazdasági növekedést szolgálják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya