Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 08. 09:48, szerda | PR

3 éves a Sensolite Tatabánya Gyógycentrum!

3 éves a Sensolite Tatabánya Gyógycentrum!

A 3. születésnap alkalmából szervezett sajtótájékoztatón részt vett Csernoviczki Éva cselgáncsozó és Harsányi Gergely kézilabdázó is.

A válogatott sportolók már évek óta használják a fényágyat. Ami nagyon sokat segített nekik egy-egy komolyabb sérülés esetén a gyorsabb gyógyulásban.

Fenyő Márta biofizikus, a polarizáltfény-terápia feltalálója valamintBódiné Likó Angéla a tatabányai Egészségcentrum vezetője is beszélt a Sensolite fényterápia gyógyító hatásairól. Még felsorolni is nehéz, hogy mire jó a fényágy: allergia, immunerősítés, sportsérülések, bőrbetegségek, belső szervi panaszok, reuma-ízület, égési sérülések stb.

Tatabányán a Sensolite fényágy immár 3 éve érhető el a Köztársaság út 1/A alatt található Egészségcentrumban, amely májusi születésnapja alkalmából rendkívüli kedvezményekkel várja vendégeit. Nem kell mást tennie, csak hívni jól ismert telefonszámunkat a 06/34-309-500 vagy személyesen ellátogatni hozzánk. Ne feledje, születésnapunk alkalmából Ön kap ajándékot!

Ön is a fényágyban gyógyul, Márta?Saját tapasztalatiról mesél a feltaláló Fenyő Márta.
Hónapról hónapra hallani a Sensolite fényterápiával szerezett nagyszerű tapasztalatokról, ám jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon a fényágy feltalálója, Fenyő Márta milyen tapasztalatokra tett szert az elmúlt években.

Milyen esetekben segített Önnek a fényágy?
Jaj, nekem nagyon sokszor! Ifjabb koromban sokat kosárlabdáztam, a térd és bokasérülésekre oda se hederítettem. Ez a későbbiekben megbosszulta magát, idősebb koromban a mértéktelen, nagy síelések, és vad szörfözések során sok komoly térd sérülést, szalagszakadást szenvedtem. A bal térdemet például 8 alkalommal operálták. Utoljára múlt év decemberében egy belső szalagszakadás miatt. Általában a műtétet követően fél évnek kell eltelnie ahhoz, hogy sok-sok gyógytorna és óvatos erősödés után az illető legalább olyan jól tudjon mozogni, mint korábban. Én meg tudtam oldani, hogy közvetlenül a műtétet követően minden áldott nap befeküdtem a fényágyba, természetesen végeztem az előírt gyógytorna gyakorlatokat, és így már 1 hónap után lényegében tökéletesen tudtam használni a térdemet, minden sportot tudtam és tudok űzni, amit korábban (zumba, aerobik, úszás, jóga). Semmiféle probléma nem merült fel a gyógyulás során, semmilyen mozgáskorlátozottságom nincs azóta sem. Más esetekben is gyakran igénybe veszem a fényágyat: ha a legkisebb mértékben azt érzem, hogy nátha, torokfájás, esetlegesen köhögés kerülget, azonnal befekszem megelőzésképpen, hogy ne hatalmasodjon el a baj és örömmel mondhatom, hogy az utóbbi időben elkerültek a komolyabb náthával, köhögéssel, torokfájással járó fertőzések, holott korábban nagyon sokat szenvedtem ezektől a tünetektől.

Két lánya van. Ők milyen tapasztalatokkalgyarapodtak”?
Nagyszerű lányaim vannak! Éva pszichiáter, 2 gyermek édesanyja, Judit pedig közgazdász-marketing szakember, aki 3 gyermeket nevel. Éva fáradtság és energiahiány esetében szokta igénybe venni a fényágyat, ha fel akar töltődni. Judit, aki hozzánk sokkal közelebb lakik, természetesen többször és többféle módon tudja használni. Az utóbbi időben nagy lelkesedéssel, odaadással és nagyszerűen oktatja a zumbát, ahol esetenként előfordulnak kisebb húzódások, izomsérülések, rándulások, de ezeknek a meggyógyítását egy-két Sensolite kezeléssel le is tudja. Ezen kívül nemrégiben megoperálták a lábfejét és a rendszeres Sensolite-ozás a rehabilitációt rendkívüli mértékben lerövidítette.

5 unokát említett. Gondolom, ők is gyakori vendégei a Sensolite-nak.
Az én unokáim rendkívül „Sensolite-tudatos” gyerekek, akik akár már maguktól és egyedül is használják a fényágyat. Lizikém 10 esztendős, Benjámin és Brunó 8 évesek, Sárika 6 éves és a legkisebb unokám Samu most lesz 4. Minden gyerek nagyon szeret a fényágyban tartózkodni, ott játszani, együtt lenni.
Van olyan, hogy egyszerre 3-4 gyerek ott nyüzsög a fényágyban és játszik. Lizivel rendszeresen sudokut játszunk vagy kártyázunk a Sensolite-ban, ezeknek a játékoknak gyakorlatilag állandó helyük van a fényágy mellett. Lizi általában megelőzésre használja, nagyon erős immunrendszerű, stramm kislány, szinte soha nem beteg, és ha a legkisebb jelét látja annak, hogy nátha vagy torokfájás közeledik, azonnal szalad és vesz egy kezelést. Ez elegendő volt ahhoz, hogy egész télen semmilyen betegsége ne legyen. Brúnó és Benjámin általában kezdődő fül- vagy torokgyulladás esetén veszi igénybe a fényterápiát és ezzel az eddigiekben mindig megúsztuk a nagyobb betegségeket. Sárikánál elsőrendű cél a megelőzés, Samuka pedig már 1-2 hetes korától nagy „rajongója” a Sensolite-nak. Sokszor volt náthás és ilyenkor a gyulladás általában a fülecskéjére húzódott, azonban a rendszeresen terápia hatására később ilyen panasz már nem is jelentkezett. De szereztünk még egy nagyon érdekes tapasztalatot: eleinte Samuval természetesen az anyukája is befeküdt, közben szoptatta, így szép nyugodtan folyt a baba kezelése. Viszont a fényfürdő hatására olyan hihetetlen mértékben elindult a tejelválasztása, hogy csak hallgattam, ahogy szaporodtak a cuppanások, ahogy nyeldekelte az egyre gyarapodó tejmennyiséget.

Közvetlen környezetéből, baráti - családi köréből kinek a gyógyulását emelné ki?
Jó barátom és jó ismerősöm egyetemi oktató, de a tavaszi és őszi időszak számára nagyon régóta, hosszú évek óta igazi kínszenvedést jelentett, szinte alig tudott előadást tartani az allergia miatt fellépő könnyezés, orrfolyás, tüsszögés, köhögés miatt. Rengeteg gyógyszert szedett, mert az óráit feltétlenül meg kellett tartania. Tavaly októberben tőlem szerzett tudomást arról, hogy a fényágy rendszeres használatának az allergiát megelőző hatása is lehet, illetve magának az allergiás folyamatnak az enyhítését is elérhetjük. Szerencsére a tavaly októberi allergiaszezon alkalmával találkoztunk, de már akkoriban is sok gyógyszert szedett mindhiába, a tünetek sajnos teljesen elhatalmasodtak rajta. Meglehetősen kételkedve látott hozzá a rendszeres Sensolite kezeléshez, de a harmadik alkalom után ujjongva hívott fel, hogy már kb. 50%-kal csökkentek a tünetei, 2 hét után pedig már szinte alig jelentkeztek, sőt a gyógyszereit is elhagyhatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat