Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 27. 09:05, péntek | Helyi

A legnagyobb adózókat köszöntötték

A legnagyobb adózókat köszöntötték

A 2014-es esztendő 25 legnagyobb adófizetőjének mondtak köszönetet, amiért hozzájárultak Tatabánya mindennapi működéséhez, fejlődéséhez és gyarapodásához.

A cégek megjelent vezetőihez először Schmidt Csaba polgármester szólt, aki köszönetét fejezte ki, amiért vállalataik megőrizték a munkahelyeket, adóforintjaikkal jelentős szerepet vállaltak és vállalnak Tatabánya további fejlődésében, a város oktatási, kulturális és sportéletének támogatásában.

Schmidt Csaba külön megköszönte, hogy több nagyvállalat is csatlakozott tavaly ahhoz az összefogáshoz, amellyel sikerült egy-két hét alatt összegyűjteni a Szent Borbála Kórház számára azt a több mint 100 millió forintot, amely hiányzott a fontos és életmentő képalkotó eszközök beszerzéséhez. A polgármester elismerően szólt a cégvezetők példamutató hozzáállásáról a Duális Képzés Munkacsoport tekintetében is, amelyet a város és az ipari parkban működő vállalatok közötti a tapasztalatok megosztásának és a munkára váró fiatalok és a szakképzett dolgozókat kereső cégek kapcsolatépítésének elősegítésére hoztak létre.

A város vezetője az elismerő oklevelek átadása előtt rövid előadásban ismertette a város 2014-es adóbevételeit.

A helyi adóbevételek évről-évre növekednek, ami a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő vállalkozások fejlődésének köszönhető elsősorban, s aminek az elősegítése érdekében rendkívül sokat tesz a város. Ahogy Schmidt Csaba fogalmazott, „ha az ipari parkban működő vállalatok sikeresek, Tatabánya is sikeres”. Az összes helyi adóbevétel 60 százalékát 2014-ben az első huszonöt adózó fizette be.

A polgármester az Integrált Területi Program (ITP) rövid bemutatásával zárta előadását, amelynek keretében több mint 13 milliárd forint áll majd a város rendelkezésére, hogy véghezvihesse a legfontosabb elképzeléseit. Schmidt Csaba beszélt a legfontosabb gazdasági, oktatási, közlekedési beruházásokról, illetve a turisztikai fejlesztésekről, többek között a Gallai Ipari Övezet létrehozásáról, a főiskola fejlesztéséről, a gyártósori munkásképzés elindításáról, a kerékpárút-hálózat bővítéséről, az Ipari Parkban létesülő új buszmegállókról, új körforgalmakról, valamint a Turul-madárnál épülő látogatóközpontról és a volt tiszti kaszinó felújításáról.

Schmidt Csaba után Salamon Hugó, a Vértes Agorájának szakmai vezetője tartott rövid beszámolót, majd Bencsik János országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait, megköszönve a tatabányai cégek nyitottságát és partnerségét. Mint mondta, fontos, hogy a Tatabányán letelepedett társaságok jól érezzék magukat, tudjanak fejlődni. Fontosnak tartotta azonban megjegyezni azt is, hogy minden eszközzel segíteni kell a kis- és közepes vállalkozásokat is, hogy nem sérüljön a gazdaság szerkezete.

Bencsik János hangsúlyozta, hogy Tatabánya fejlesztési elképzelései szorosan illeszkednek a megyei tervekhez.

A jeles esemény egy zártkörű beszélgetéssel zárult, amelyen a cég- és városvezetők osztották meg egymással tapasztalataikat és egyeztettek a jövőt illetően.


A 2014-es év 25 legnagyobb adózója (ábécé sorrendben):
AGC Glass Hungary Kft.
Alpla Műanyag Csomagolóipari Kft.
ASG Gépgyártó Kft.
Becton Dickinson Kft.
Bridgestone Tatabánya Kft.
Coloplast Kft.
Delphi Connection Systems Hungary Kft.
E.ON É-D Áramhálózati Zrt.
Északdunántúli Vízmű Zrt.
Gasztrometál Zrt.
Gelbmann Kft.
Graboplast Zrt.
Grundfos Magyarország Gyártó Kft.
Henkel Magyarország Kft.
Impreglon Kft.
Magyar Telekom Nyrt.
NHSZ Tatabánya Zrt.
Otto Fuchs Hungary Kft.
Samsung Chemical Magyarország Kft.
Sanmina-SCI Magyarország Elektronikai Gyártó Kft.
SCS Stahlschmidt CableSystem Kft.
Spar Magyarország Kft.
Tatabánya Erőmű Kft.
Tesco Global Zrt.
Vértesi Erdő Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya