Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 02. 09:47, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

A térség kulturális szakemberei az Agorában

A térség kulturális szakemberei az Agorában

Másodszor találkoztak 2015-ben a térség településeinek kulturális szakemberei a Kortárs Galériában június 30-án.

Cserteg István, A Vértes Agorája térségi munkatársa köszöntötte a résztvevőket, és bemutatta jelenlévő kollégáit.

Ezután sorra vette a térségben megvalósult, sikerrel lezajlott programokat. Ilyen volt többek között a farsang Szomoron, a vértesszőlősi óvodások látogatása a Teddy Maci Kórházban, a gyermelyi Zenede és két kolléga, Fehér Péter valamint Tóth Zsóka előadása Környén.

Cserteg István ezt követően számokkal támasztotta alá, hogy virágzó és tartalmas az együttműködés az Agora és a térség települései között: 25 térségi rendezvény valósult meg, 54 alkalommal nyílt lehetőség a konzultációra és a szakmai vezetők hétszer találkoztak egyeztetés, tapasztalatcsere céljából.

Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai vezetője bepillantást engedett az intézmény szakmai munkájába más agorákkal. Elmondta, ezek a fórumok lehetőséget kínálnak arra is, hogy az ország számos pontjára vigyék hírét a térséggel kialakult, gyümölcsöző kapcsolatnak, mindenhol követendő példával szolgálva.

Cserteg István a folytatásban a második félév kiemelt programjait tárta a találkozó résztvevői elé, majd a programfelelősöket kérte, hogy adjanak tájékoztatást. Fehér Péter, turisztikai munkatárs a 2015. augusztus 22-én esedékes 1Úton Nemzetközi Zarándoklatról beszélt, Sugár Gabi pedig a X. Faszén Fesztiválról, amelynek az idén is a Megyeháza parkolója ad otthont 2015. szeptember 12-én. Seffer Edina a Kulturális Piac és Szakmai Konferenciáról árult el részleteket, amely 2015-ben kétnapos rendezvény lesz 2015. szeptember 18-19-én.

Cserteg István a 2015. december 18-ra tervezett Héregi Szeretetláng című program célját és részleteit ismertette, majd a 2016 nyarára körvonalazódó erdélyi tanulmányútról tájékoztatott.

Az Agora két, pályázatokkal foglalkozó munkatársa, Kiprichné Nagy Viktória és Lévai Viktória segített irányt mutatni a pályázatok útvesztőjében, hasznos tanácsokkal látták el a szakembereket.

Zárásként a megjelentek megfogalmazhatták kérdéseiket, beszélhettek terveikről, többek között arról is, hogy milyen produkciókat, előadásokat látnának szívesen a következő fél év során településükön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya