Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 22. 09:21, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Autómentes nap és felvonulás

Autómentes nap és felvonulás

A tavalyinál kétszer többen, közel nyolcszázan vettek részt az Autómentes nap alkalmából rendezett biciklis felvonuláson városunkban

A Megyeháza előtti téren rendezett sportos programra rengeteg gyerek és felnőtt is kilátogatott, őket Schmidt Csaba polgármester köszöntötte.

– Már azzal sokat tehetünk a kerékpározás népszerűsítéséért és egészségünk megőrzéséért, hogy eljöttünk az Autómentes napra és a biciklis felvonulásra, ezzel jelezve, hogy a kerékpárosok is helyet kérnek maguknak a város közösségi életében – fogalmazott köszöntőjében a polgármester. Schmidt Csaba kiemelte: városunkban az utóbbi években megduplázódott a kerékpárutak száma, és fedett kerékpár-tárolók épültek, legutóbb éppen a vasútállomásnál. – Célunk a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek további javítása, Tatabánya legyen bringaváros! – zárta beszédét a polgármester.

Az egész napos program során a Megyeháza előtti parkolóban sport- és kerékpáros ügyességi játékokkal, közlekedésbiztonsági teszttel, aszfaltrajz versennyel, illetve ingyenes légvárral, trambulinnal és kisvasúttal várták a gyerekeket, akik az interaktív standokon sok érdekességet megtudhattak többek között a klímavédelemről és az energiahatékonyságról is. A kerékpáros felvonulás az ügyességi bemutatók után következett: előbb közel ötven óvodás kerekezte körbe a parkolót, majd a nagyobbak vették birtokukba a teret: rendőri felvezetéssel közel 5,5 kilométeres távot tettek meg a városban a Győri út – Sárberek – Táncsics út – Mártírok útja – Fő tér útvonalon. A felvonulás résztvevői tombolasorsoláson vettek részt, de díjazzák a legaktívabb oktatási-nevelési intézményt is: ők az összesítést követően egymillió forint értékben kaphatnak játszóeszközöket a közeljövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya