Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 17. 10:05, szerda | Helyi

Bringásreggeli és Autómentes Nap

Bringásreggeli és Autómentes Nap

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezik a „Bringás reggelit” és az Autómentes Napot városunkban, Európai Mobilitási Hét keretében.

Szeptember 19-én, pénteken a kerékpárral munkába igyekvőknek az Ipari Park bejáratnál, a Búzavirág utcában reggel hattól, az iskolába menőknek pedig az Árpád téren kedveskednek egy-egy csomag reggelivel a nap kezdetén. A program vasárnap folytatódik a Megyeháza előtti parkolóban, melyet délelőtt tíz órától egészen délután négy óráig kivételesen nem az autók fognak uralni.Az Európai Mobilitási Hét tatabányai programjai csütörtökön délután fél háromkor a XI. Tricepsz triatlon váltóval kezdődnek a Gyémánt Fürdőben, majd pénteken a „Bringás reggelivel” folytatódnak.

Az Autómentes nap keretében vasárnap délelőtt tíztől sport- és kerékpáros ügyességi játékokkal, közlekedésbiztonsági teszttel, aszfaltrajz versennyel, illetve ingyenes légvárral, trambulinnal és kisvasúttal várják a gyerekeket, akik az interaktív standokon sok érdekességet megtudhatnak többek között a klímavédelemről és az energiahatékonyságról is. A kerékpáros ügyességi bemutatókat kora délután nézhetjük meg, majd a kerékpáros felvonulás három órakor kezdődik, amit a kicsik kezdenek a parkoló körbe bringázásával, a nagyobbak pedig a városban kerekezhetnek. A rendezvény zárásaként tombolasorsolásra is sor kerül. A legaktívabb iskola vagy óvoda egymillió forint értékű játszóeszközt kap ajándékba. A tavalyi évhez hasonlóan az Autómentes napon idén is ingyenesen utazhatunk a helyijáratos autóbuszokkal.Rendezők és támogatók: Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, A Vértes Agorája, Tatabánya Pont, Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, KEM-MTESZ Szervezet, Vértes Volán Zrt., KEM-i Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, Tatabányai Rendőrfőkapitányság – Közlekedési Osztály, Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület, Északdunántúli Vízmű Zrt., TRICEPSZ Triatlon, Kerékpáros és Szabadidősport Egyesület, Vulkán Tömegsport Egyesület, Tatabányai Cement Természetjáró Egyesület, Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület, Vértesi Erdő Zrt.

Fotó forrás: Facebook/Tatabánya - Bringaváros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya