Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Április 23. 10:00, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros

Cered? Mindenképp!

Cered? Mindenképp!

Ha a Cered - Zagyvaróna gyorsasági szakasz szerepel egy verseny programjában, akkor szinte biztos, hogy, azon a futamon Budavári Zoltán is rajthoz áll.

A Mitsubishis pilóta nagy kedvence a mátrai gyors, így navigátorával, Kovács Szabolccsal elindultak a múlt hétvégi Midex Cered Rallysprinten.

A Laroco MSC párosa konstans időket autózott egész nap, jót meccseltek a szintén Mitsubishi Lancerrel autózó Tomas Ondrejjel.

Az abszolút negyedik és az L1 kategória második helyén zárták a versenyt, de ami az eredménynél sokkal fontosabb, hogy nagyon jól érezték magukat, a Mitsubishi pedig ezúttal is hibátlanul működött.

Budavári Zoltán:
A pálya fantasztikus volt! Cered-Zagyvaróna nekem az egyik személyes kedvencem és nyugodtan merem mondani, hogy az ország egyik legjobb rali pályája! Nagyon technikás, rengeteg kanyarral.

A felkészülést szombaton kezdtük meg. Jól ismerem ezt a gyorsaságit, de hogy, Szabi is megbarátkozzon vele, ezért megcsináltuk a tréninget, felírtuk a pályát, utána pedig elmentünk tesztelni. A teszten volt egy kis gond az autóval, de örültünk, hogy ott jött ki a probléma, nem a versenyen. Megoldottuk, majd próbálgattuk a beállításokat.

Vasárnap olyan gyorsan próbáltunk menni, amennyire csak tudunk és figyeltük a versenyzőtársak időeredményeit. Főként azoknak az idejét, akik hasonló autóval mentek, mint, mi, azaz az ORB szabályainak megfelelő szűkítővel. A Cereden rajthoz állt Mitsubishik nagy része alapvetően Rallye2-es, vagy RTE-s autó volt, tehát teljesen más szabályoknak felelnek meg. Más szűkítőkkel mentek, így nehéz volt őket magunkhoz mérni, illetve nemcsak mi ismertük jól ezt a pályát, hanem mások is. Ez egy nagyon jó minőségű szakasz, ahol kevésbé jött ki a Mitsubishinek az az előnye, amit egy jól beállított futómű hozhat, itt a lóerő nagyon sokat számított. Ezért voltak annyira jók a BMW-k, meg természetesen az ezeket az autókat vezető srácok is nagyon ügyesek! Meg is gyűlt a bajunk velük rendesen, nagyon jól mentek.

Én az időeredményekkel és a Szabi munkájával is abszolút elégedett vagyok. Megint egy nehéz feladat elé volt állítva, nagyon sok a kanyar Cereden, ez egy navigátornak nagy kihívás. Az első szakaszon volt egy kis hibája, de a második gyorstól, már hibátlanul végezte a dolgát, mindent időben mondott, minden jól működött. Úgy gondolom ismét tettünk egy lépést előre. Mindegyik szakaszon siettünk, közel egyforma időket tudtunk autózni. Ez a pálya megvan fejben, az autó is jól be volt állítva, minden remekül működött egész nap!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.