Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 13. 15:34, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: www.mti.hu

Egy helyszínre költöztetik a kormányhivatal szerveit Komárom-Esztergom megyében

Egy helyszínre költöztetik a kormányhivatal szerveit Komárom-Esztergom megyében

A kormány a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és tatabányai szervei elhelyezése érdekében egyetért egy Integrált Közigazgatási Központ kialakításával és felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a MNV Zrt. folytassa le az elhelyezéshez szükséges eljárást.
A kormány döntését hétfőn megjelent Magyar Közlöny ismertette.
Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízott az MTI-nek elmondta, több helyszín vizsgálata után az Omega Pláza nevű, jelenleg üresen álló bevásárlóközpontot javasolták az MNV Zrt-nek, mivel a 10.700 négyzetméteres épületben az összes szervezet elfér.
Az MTI információi szerint az épület jelenleg állami tulajdon, mert a bevásárlóközpont a megnyitás után néhány hónappal csődbe ment és a hitelező bank tulajdonába került.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságának közlése szerint jelenleg a Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal és a különböző hatóságok 770 dolgozója 32 különböző telephelyen végzi munkáját. Évente 400 millió forintot költenek csak az épületek fenntartására. A Kormányablak jelenlegi helyszíne kedvezőtlen, szakértői vélemény alapján sem a kormányablak, sem az okmányiroda nem bővíthető, a két helyszín fejlesztésre sem alkalmas.
Horvátth Orsolya osztályvezető tájékoztatása szerint a kormányhivatal egységes elhelyezésével 77 millió forintos megtakarítással számolnak. Az épületbe legkésőbb 2013 első felében költözhetne be a hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.