Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Április 19. 00:00, vasárnap | Helyi

Elektronikus kapcsolattartás a fizetési kedvezményi eljárásokban

Elektronikus kapcsolattartás a fizetési kedvezményi eljárásokban

2015. január 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtt folyó fizetési kedvezményi eljárásokban lehetővé vált a kétoldalú elektronikus kapcsolattartás.

A NAV az elektronikusan benyújtott fizetési kedvezményi kérelmek esetén az ügy elbírálásához szükséges nyilatkozattételi és hiánypótlási felhívásait, és a határozatot is elektronikusan közli az adózóval vagy a kérelmet benyújtó képviselőjével. Az iratok elektronikus kézbesítése az Ügyfélkapun keresztül az elektronikus tárhelyre történik.

Az adózó elektronikus adóügyei intézésére meghatalmazottat bízhat meg. Amennyiben a meghatalmazott kizárólag a kérelem elektronikus benyújtására jogosult, a NAV a fizetési kedvezményi eljárásban keletkező iratokat az adózónak, illetve törvényes képviselőjének kézbesíti elektronikusan, ezért nekik is szükséges az ügyfélkapus regisztráció. Ha a meghatalmazás az elektronikus eljárás során teljes körű, az elektronikus kézbesítés a meghatalmazott részére történik.

Az elektronikus kérelem előterjesztésére nem kötelezett adózó vagy képviselője is kérheti a fizetési kedvezményi kérelemben az elektronikus kapcsolattartást, amennyiben rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval.

Az elektronikus kapcsolattartás gyorsítja az ügyintézést, és költséghatékony mind az ügyfél mind a közigazgatás számára.

Ha az elektronikusan kézbesített adóhatósági iratot az értesítési tárhelyre érkezését követő ötödik munkanap huszonnégy órájáig nem töltik le, az adóhivatal az iratot az értesítési tárhelyre ismételten megküldi. Az ismételt elhelyezésétől számított ötödik napot követő munkanapon az irat kézbesítettnek minősül.

Az elektronikusan kézbesített iratról az adózó kérésére az adóhivatal hiteles, papír alapú másolatot ad ki, a másolat kiadása illetékköteles.

Címkék: NAV tájékoztató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya