Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Szeptember 02. 09:20, kedd | Helyi

Elkészült az óvoda udvara

Elkészült az óvoda udvara

Tavaly novemberben vették birtokba az apróságok Környén a Vackor Óvoda és Bölcsőde új épületét, melynek udvara is elnyerte mára végső arculatát

Az intézmény majdnem 7100 m2-es telkén nagyjából félhektárnyi szabadtéri területen játszhatnak, szaladgálhatnak az apróságok, gondozhatják a csoportok saját virágágyásukat, veteményesüket.

Hétfőn reggel vidám mókának tűnt, évek múltán azonban talán már komolyodó, örök emlékké változnak Halász Zsombor számára azok a percek, amikor az utolsó gumitégla helyére illesztéséhez kérte a segítségét a Vackor Óvoda és Bölcsőde udvarán Beke László polgármester. Elérkezett ugyanis az a nap, amikor az intézmény tavaly novemberi átadását követően a szabadtéri környezet végleges kialakítása is lezárult, így a gyerekek az új tanévben a közel félhektárnyira bővült területet is birtokba vehetik.
Igaz, hétfőn az eső miatt nem szaladgálhattak és játszhattak a nemzeti színű szalag átvágását követően azonnal az apróságok, az biztos, hogy ha kedvez az időjárás, rengeteg időt töltenek majd az irigylésre méltó környezetben.
Az önkormányzat első ütemben 39 millió forintot fordított az udvar kialakítására, melynek része volt a 2011 decemberében átadott 600 négyzetméteres játszótér is. A további munkálatok elvégzéséről nettó 86,6 millió Ft-os költségvetéssel gondoskodott a közbeszerzési eljárás nyertese, az Extrém Park Kft.
A területen 94, a későbbiekben árnyékot biztosító fát, 15 fenyőt és pontosan 2742 cserjét ültettek el. Az óvodai csoportok részére a korábban elkészült 7 virágágyás mellé ugyanennyi veteményes kertet, valamint a bölcsődések és ovisok számára kerítéssel elválasztott, külön játszóudvart alakítottak ki úgy, hogy a gyerekek akkor sem maradnak játszóeszköz nélkül, ha valamennyi csoport egyszerre, egy időben szeretné a friss levegőn tölteni az időt. A gyerkőcöket két, egyenként 200 m2-es labdázó rét, hat, összességében 120 m2-nyi homokozó és kétcsúszdás óriás csúszdadomb is várja.
A játékok és kerti szerszámok tárolásáról négy faházikóban gondoskodnak, a zöldfelület karbantartását fúrt kútról üzemeltetett automata öntözőrendszer segíti, s a kisgyermekek számára három ivókút készült, a környezetükben 13 paddal.
Ennek a néhány évnek itt az óvodában az a hihetetlen nagy öröme és ajándéka, hogy még játszhattok. Ennek a játéknak a megfelelő időbeni jelenléte az életetekben a garanciája annak, hogy vidám és boldog felnőttek legyetek. Mi, felnőttek a játékra már csak nosztalgiával tekintünk – fogalmazott az eseményen Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, aki nem titkolta: ő bizony ki szokta próbálni a csúszdát, ám ezúttal az eső miatt ez elmarad. Ha kisüt a nap, vegyétek birtokba, használjátok minél többet ezeket a fejlesztő játékeszközöket, legyen sok örömötök benne – szólt a gyerekekhez, s elismerését fejezte ki a környei képviselők, a település vezetői számára, akik – megfogalmazása szerint – tudnak, mernek és akarnak a gyerekekre gondolni.
Mint Beke László polgármester hétfőn elmondta, számára egy rendkívül örömteli folyamat zárult le még örömtelibb percekkel. A beruházások, fejlesztések megkezdése és fejezése közötti időszak teendői mindig is jó érzéssel töltenek el, hiszen a tervezőpapíron, a gondolataimban már „látom” a végeredményt. Ez a feladat pedig azért állt a szívemhez nagyon közel, mert gyakran visszahozta a gyermekkorom: meg kellett ugyanis „álmodni”, hogy ők mit szeretnének, s most kimondhatatlan jó érzés látni az örömüket – fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya