Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 22. 09:08, szerda | Helyi

Elkezdődött a Táncsics út felújítása

Elkezdődött a Táncsics út felújítása

Az elmúlt héten megkezdődtek a Táncsics út felújításának munkálatai

A város egyik legforgalmasabb útszakasza közel egy kilométer hosszan kap új burkolatot, és a felújítás alkalmával sor kerül az út, a parkolók, a kapukihajtók, a járdák, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítésére is – jelentette be Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. chmidt Csaba polgármester kiemelte: a Táncsics Mihály út városunk egyik legforgalmasabb, ugyanakkor az egyik legrosszabb állapotban lévő útszakasza, így a városban élők régi vágya teljesül a rekonstrukcióval. A munkálatokkal kapcsolatban a polgármester elmondta: a kivitelezés során a Tolnai út és a Március 15-e úti csatlakozás között, összesen 917 méter hosszan korszerűsítik az úttestet, mintegy 6700 négyzetméter aszfaltburkolatot és közel 4000 négyzetméter járdát újítanak fel, a munkálatok majdnem száz családi házat és kapubehajtót érintenek. A beruházás során új forgalomcsillapító szigetet és gyalogosátkelőket is létesítenek: a gyalogosok úttesten való biztonságos átkelésének érdekében hat zebrát alakítanak ki, ebből hármat a régi átkelő áthelyezésével hoznak létre, további hármat pedig újonnan építenek meg. A gyalogátkelőhelyeknél kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedésének segítésére, ezért lesüllyesztik a járdát, és vakvezető köveket is beépítenek. Az útszakasz felújítása során a meglévő buszmegállókkal azonos helyen, egy pár új öbölben elhelyezett buszmegállót is kialakítanak, melyek peronjait úgy építik meg, hogy azok a mozgáskorlátozottak számára akadálymentesen megközelíthetőek legyenek. A Táncsics út rekonstrukciója keretében a közvilágítási rendszert is felújítják: 33 lámpatestet cserélnek ki a szakemberek. A munkálatok folyamán közel 500 folyóméternyi gerinc- és bekötőcsatorna is megújul: 54 víznyelőt építenek meg, és kialakítanak három burkolt lefolyó árkot, melyek a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer által összegyűjtött vizet a befogadó Galla patakba vezetik. A beruházás utolsó ütemében kerül sor a zöldsáv füvesítésére, és a mostani, hiányos fasor kiegészítésére is – tette hozzá a polgármester.

Régi, legalább tíz éves ígéretet sikerül teljesíteni Alsógalla főutcájának "faltól-falig" történő átépítésével – hangsúlyozta Bencsik János országgyűlési képviselő, aki a projekttel kapcsolatban elmondta: az útszakasz felújítására a 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakban pályáztak. Tatabánya pályázata ugyan az első körben nem volt sikeres, egy korábbi nyertes azonban visszakozott, így tudtunk támogatást nyerni. – Mindez azt üzeni, hogy a munkát mindig el kell végeznünk tisztességgel, mert bátraké a szerencse! Így jövő nyárra elkészülhet a közel 435 millió forintos beruházás, melyből a pályázati támogatás eléri a 390 millió forintot – tette hozzá az országgyűlési képviselő.
A munkálatok a járdák felújításával kezdődtek meg, melyek az ÉD Vízmű Zrt. ivóvízhálózat-rekonstrukciós munkáival együtt zajlanak. Az idei évben várhatóan elkészülnek a teljes járdaszakaszok, illetve megújul a Táncsics utcában összegyűlő csapadékvizet a Galla patakba vezető három csatorna is. Az útszakasz teljes felújítása várhatóan 2015. június végéig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya