Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 27. 09:50, szerda | Bulvár

Fogyókúrára fogná kacsáját a Miss Balaton nyertese

Fogyókúrára fogná kacsáját a Miss Balaton nyertese

Alig egy hét, és augusztus 31-én rajtol a Kacsafutam. A Miss Balaton szépségverseny győztesei is lelkesen készülnek már a látványos versenyre, és hadrendbe állították frissen beszerzett kacsáikat. Király Lili, Viczián Lili, Parragh Blanka és Horváth Cintia a Balatonon vitorlásra szálltak, hogy egy négy méteres kacsával eddzenek a futamra, majd lazításképpen a Retro Stars fesztiválra is ellátogattak.

A Miss Balaton nyertesei örömmel csatlakoztak az első hazai Kacsafutamhoz. A lányok mindannyian odavannak a Balatonért, és a borongós idő sem rettentette vissza őket attól, hogy egy kis vitorlásedzésre vigyék a kacsáikat. Sőt a szépségverseny győztesének már a tréning alkalmával azon járt az esze, hogyan tudná egy kicsit felturbózni gumikacsáját, hogy biztosan a befutók között legyen.

„Jó voltam fizikából, így már most elkezdtem azon gondolkodni, milyen trükköt vessek be, hogy gyors legyen a kacsám az augusztus 31-i futamon. Még a pontos terv nincs meg, de azt hiszem valamilyen „fogyókúrára” fogom a kis szárnyast, hogy a súlyából lefaragjak, és hasítson a vízen” – mesélte nevetve Király Lili, aki azt is elmondta, azért tartja igazán jó ötletnek a Kacsafutamot, mert a gyerekeket és fiatalokat is úgy lehet bevonni a jótékonykodásba, hogy közben jól szórakoznak.

Viczián Lili, az első udvarhölgy gyerekkora óta gyűjti a kacsákat, így nem volt kérdés, hogy beszerez egy napszemüveges újoncot a futamra, és a hajózás közben is begyűjtött egy gumikacsát, hogy a kollekcióját tovább bővítse. A vitorlázás alkalmával Horváth Cintia, a közönségszavazás nyertese örömmel vállalta magára a matróz szerepét, és bár először került ilyen helyzetbe, profi módon helyt állt. A második udvarhölgy, Parragh Blanka már rutinos vitorlázóként vett részt a négy méteres kacsa edzésében, a szépség azonban mégsem a vizes élmények miatt tartja fontosnak a Kacsafutamot.

Gyerekkoromban két évig éltem Afrikában. Osztálytársaim voltak azok a gyerekek, akiknek folyamatosan nélkülözniük kellett, szinte mindannyian az utcán éltek, így pontosan tudom, mennyire fontos az olyan szervezetek munkája mint az UNICEF” – osztotta meg személyes tapasztalatait Blanka. ”A Kacsafutam is az UNICEF Magyar Bizottságát támogatja - remélem, minél többen csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, és minél több rászorulónak segíthetünk” – tette hozzá.

A négy lány a Balatonfüredi Yacht Clubból a Retro Stars fesztivál felé vette az irányt, ahová természetesen több ezer gumikacsát is magukkal vittek, a bulizók legnagyobb örömére: néhány perc alatt elkapkodták a szépségektől a kis szárnyasokat. Azoknak, akik még szeretnének részt venni a futamon, már csak néhány napjuk maradt, hogy beszerezzék kacsájukat. Az izgalmas versenyen az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokat vihet haza - autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket éskülönféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők. Augusztus 31-én a Dunán aMargit hídtól rajtol a verseny és a Batthyány téren érnek célba az indulók.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára