Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 19. 00:00, péntek | Helyi

Gyermekek a gyermekekért

Gyermekek a gyermekekért

2014-ben ismét gyűjtést szervezett Tatabánya város diáksága a rászoruló társaik részére, hogy a településükön élő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek ne kelljen ajándék nélkül maradniuk karácsony ünnepén.

A „Gyermekek a gyermekekért” mozgalmat négy évvel ezelőtt indította útjára a Városi Diákönkormányzat (VDÖK), amelyet az önkormányzat is felkarolt. A kezdeményezéshez valamennyi iskola tanulója csatlakozhatott a használaton kívüli, megunt, de szép állapotú játékainak, könyveinek felajánlásával. Az idei ünnepséget a Földi Imre Sportcsarnokban tartották. A vendégeket az aulában a VDÖK tagjai köszöntötték, tálcáról kínálva a finomabbnál finomabb szaloncukrokat. A műsort Schmidt Csaba polgármester nyitotta meg ünnepi köszöntőjével, majd a gyűjtésben legaktívabban részt vevő intézmények - Bárdos László Gimnázium, Árpád Gimnázium, Kereskedelmi Szakközépiskola, Bolyai Általános Iskola, Micimackó Óvoda és a Benedek Elek Óvoda – vezetőinek kedveskedett egy kis ajándékkal köszönetképpen a szorgos munkáért. A városvezető továbbá valamennyi iskolás részére mozijegyet ajánlott fel, amelyet a diákok az ünnepség után vehettek át a pedagógusaiktól.
A gyerekeknek az első ajándékot a Jászai Mari Színház, Népház társulata adta. A Presser Gábor – Sztevanovity Dusán – Horváth Péter A padlás című musicaljéből adott ízelítővel a kicsik és nagyok szívéhez, lelkéhez szóltak a művészek. A rendezvény a csomagok átadásával zárult az intézményvezetők és a kerületi képviselők részvételével, összesen 433 ajándék talált gazdára. Turainé John Katalin a Mésztelepi Óvoda és a Rét utcai Óvoda apróságainak 27, illetve 38, a felsőgallai Széchenyi István Általános Iskola diákjainak 14 csomagot nyújtott át. Schmidt Csaba a Benedek Elek Óvodából, a Móra Ferenc Óvodából és az Alsógallai Óvodából érkező gyermekek között öt, négy, illetve három ajándékot osztott ki, de a Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola tanulója sem tért haza üres kézzel. Pleier Tamás az Óvárosi Általános Iskola, a József Attila Általános Iskola és a Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnázium ifjainak adott át hét, 40 és két csomagot. Ablonczy Dánielnétől öt Jókai ovis és 23 általános iskolás vehette át a meglepetését. Kilián Géza a Kodály Zoltán Általános Iskola két és az Árpád Gimnázium három tanulóját ajándékozta meg. A Turul Óvoda három és a Dózsakerti Óvoda öt gyermeke, a Váci Mihály Általános Iskola tíz és az Éltes Mátyás EGYMI Általános Iskola húsz növendéke Turza Károlytól kapta meg a csomagját. Salló Győző Sárberek óvodásait és általános iskolásait lepte meg. Bereznai Csaba 11 micimackós ovisnak okozott nagy örömöt, míg a Móra Ferenc Általános Iskolából 39-en, a Szent Margit Általános Iskolából pedig négyen vihettek haza ajándékokat. Magyarné Kocsis Andrea a Kertvárosi Óvodából tíz, a Kölcsey Ferenc Általános Iskolából hét gyermeknek gratulálhatott. Pataki Zoltánné húsz és 16 csomaggal várta a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola diákjait és a Lila Óvoda picurjait. Vejtey Miklós a Dózsa György Általános Iskolából kilenc tanulónak kedveskedhetett. Molnár Tamás a Herman Ottó Általános Iskola növendékeinek 12, a Szivárvány Óvoda kicsinyeinek kilenc ajándékot adott át.

A rendezvény támogatói: AVE Tatabánya Rt., AGC Autóipari Magyarország Kft., Becton Dickinson Hungary Kft., Delphi Connection Hungary Kft., Bolyos család (Oroszlány), Extreme Park Kft., Tatabánya Erőmű Kft., Grundfos Magyarország Kft., SCS Stahlschmidt Cable Systems Magyarország Kft., Reckitt Benckiser Tatabánya Kft., Pink Motors Motoralkatrész, Agora Nonprofit Kft., Tatabányai Szolgáltató Zrt., Jászai Mari Színház, Kölyök Kft., Laczó István Studium Étterem, Otthon Segítünk Alapítvány, Tatabánya Városi Szabadidő Sportszövetség, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya