Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Május 24. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Hitelminősítés - a magyarok teljesítménye újabb elismerést kapott

Hitelminősítés - a magyarok teljesítménye újabb elismerést kapott

A magyarok teljesítménye újabb elismerést kapott - reagált a Fidesz-frakció a Fitch Ratings hitelminősítő bejelentésére szombaton közleményben.

Péntek este jelentette be a Fitch Ratings, hogy a magyar gazdaság külső mutatóinak markáns javulása miatt az eddigi stabilról a felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását.

A kormánypárt képviselőcsoportja kiemelte, hogy a mostani elismerés különösen értékes a kormány ötéves munkáját tekintve, hiszen a 2010-es kormányváltás előtt Magyarországot még Görögországgal együtt emlegették, az ország az államcsőd szélén állt.

"Ma a gazdasági növekedésünk Európa élvonalában jár és az ország pénzügyileg stabil. Az elmúlt években az utolsó fillérig visszafizettük a szocialisták által felvett IMF-hitelt, fokozatosan csökkentjük az általuk megduplázott államadósságot és megszabadultunk a túlzottdeficit-eljárástól is" - áll a közleményben.

A költségvetési hiány 2010 óta minden évben 3 százalék alatt maradt és ez így lesz idén és jövőre is - tartalmazza a közlemény, mely szerint "a pénzügyi egyensúly megtartása mellett sorra döntjük a rekordokat a beruházásokban, a külkereskedelemben, az iparban, a turizmusban, a mezőgazdaságban".

A Fidesz számára továbbra is az a legfontosabb, hogy az ország jó teljesítménye egyre érezhetőbb legyen a mindennapokban is és a gazdasági növekedést munkahelyekre és családtámogatásra tudjuk átváltani. A 2016-os költségvetési javaslatban ezért további adócsökkentésekkel és béremelésekkel garantáljuk, hogy tovább csökkennek a családok, a munkavállalók terhei, és folytatódik a munkahelyteremtés - közölte a Fidesz-frakció.

Címkék: hitelminősítés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára