Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Március 27. 00:00, péntek | Helyi

III. Richter Tibor Ökölvívó Emlékverseny Tatabányán

III. Richter Tibor Ökölvívó Emlékverseny Tatabányán

2015. március 21-én immár 3. alkalommal került megrendezésre a Ricter Tibor Emlékverseny

A névadó a TSC ökölvívó szakosztályának korábbi versenyzője, aki később vezetője majd halálának napjáig edzője és segítője volt a sport klubnak. Azonban Ricsi nemcsak a későbbi ökölvívó nemzedék nevelésével foglalkozott, hanem kezdetben amatőr, majd később profi bíróként is szerepelt a kötelek között.
Az idei verseny rendhagyó módon kezdődött, ahol is a részt vevő ökölvívók és az összegyűlt közönség egy perces néma megemlékezéssel adózott a közelmúltban eltávozott Cseperka Zoltán nemzetközi ökölvívó bíró emlékének.
A versenyre kilátogató nagy számú közönség jó csatákat láthatott a bizonyítani vágyó fiataloktól. A különböző korosztályokban és súlycsoportokban induló versenyzőknek igazi kihívás volt a rendezvény, hiszen a kezdő versenyzőknek jó lehetőség volt, hogy kipróbálhassák az edzésen eddig tanultakat, a rutinos versenyzők pedig felmérhették, hogy az év eleje óta tartó felkészülésükben milyen szinten is tartanak.
A versenyen résztvevő csapatok: a Kőbánya SC, a Csepeli BC, a székesfehérvári Varkocs György BC, a Tatai Honvéd, a Győri Gladiátor, a Veszprémi BC, valamint a Tatabányai Sport Club. A szorítóba 32 öklöző lépett, ezek közül 10 volt a TSC versenyzője, akik név szerint a következők: Szabó Petra, Bihari Ármándó, Sándor Barbara, Pongó Richárd, Rigó István, Rigó Sándor, Szilágyi János, Varga Béla, Pongó Albert, Tar Sándor. Az edzők Rózsa András és Kardos József.
A verseny legjobb vendég versenyzője Serbán Henrik a Győri Gladiátor ökölvívója, a legjobb hazai versenyző díját Tar Sándor kapta és a legjobb csapatnak járó díjat a TSC öklözői kapták meg.
A rendezvényen bíróként működtek: Gaál Tibor, Horváth Orsolya, Fazekas Alexandra, Csokor Zoltán, Orosz József, Udvari Attila, Csokor Csaba és Babai Sándor.
A TSC ökölvívó szakosztály vár minden mozogni vágyó fiút és lányt, aki szakképzett edzők vezényletével szeretnének megismerkedni az ökölvívás alapjaival, továbbá szeretné tudását, jellemét megmérettetni a szorítóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya