Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 14. 15:05, szerda | Helyi

Ingatlanfejlesztési nívódíj Tatabányának

Ingatlanfejlesztési nívódíj Tatabányának

A Magyar Ingatlanszövetség különdíját nyerte a város a „Jászai Mari Színház, Népház és Városi Könyvtár” pályaműért a Nemzetközi Ingatlanszakmai Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozatának13. alkalommal kiírt pályázatán.

A FIABCI a legnagyobb nemzetközi ingatlanszakmai szövetség, melynek fő célja, hogy a szakmát elméletben és gyakorlatban is fejlessze, nemzetközi szinten mutassa be az ingatlanfejlesztési eredményeket és megismertesse egymással az ingatlanokkal foglalkozó szakembereket, valamint jelen pályázattal nyomon kövesse a szakma fejlődését és a tendenciák változását. A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat kiírását többek között az indokolta, hogy az új ágazatként elindult ingatlanfejlesztés eredményei egy nagyobb szakmai nyilvánosság előtt is értékelhetők legyenek. Azzal, hogy városunk megkapta ezt a rangos kitüntetést, a Magyar Ingatlanszövetség elismerte, hogy színházunk fejlesztése a társadalmi érdekek érvényesülését szolgálja, javítja a város lakosainak életkörülményeit. A zsűri értékelte a projekt koncepcióját, építészeti kvalitását, a kivitelezés minőségét, az alkalmazott műszaki megoldások színvonalát, és a környezettudatos fejlesztést.

Mint ismeretes, 2009-ben adták át a 3,8 milliárd forintos rekonstrukció után a Jászai Mari Színház, Népház épületét. Olyan kulturális központ jött létre, amelynek színháztere lehetővé teszi konferenciák, bálok, koncertek megtartását is. A rekonstrukcióval az épület alapterülete 30 százalékkal megnőtt, azaz 7000 négyzetméterre bővült. Tatabánya közgyűlése azért határozott a Népház rekonstrukciójáról, mert az 1979-ben felújított épület alkalmatlan volt a színházi tevékenységre, időközben balesetveszélyessé vált. A munkálatok 2007-ben kezdődtek meg. A felújítást követően a színházterem teljesen átalakult. A nézőtér padlószintje mozgatható lett, új hang-, fény- és fűtéstechnikát építettek be. A kiszolgáló terek szintén megújultak. Az épület mellett parkolókat is kialakítottak. A helyi védelem alatt álló, eredeti épületrészek azonban - így a Népház homlokzata is - megmaradtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya