Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 26. 08:33, kedd | Helyi sport

Ismét ezüst a kézilabda fiú Országos Serdülőbajnokságban

Ismét ezüst a kézilabda fiú Országos Serdülőbajnokságban

Május 17-18-19-én rangos eseménynek adott otthont a szigetszentmiklósi sportcsarnok. Itt rendezték meg ugyanis a fiú Országos Serdülőbajnokság döntőjét.

A legjobb nyolc csapat közé verekedte magát a Grundfos Tatabánya KC serdülő csapata is.Azt mindenki tudta: itt már nincs gyenge csapat, a pontokért nagyon meg kell majd izzadni!A nyolc csapatot két csoportra osztották, ahol az első kettő játszhatott a döntőbe kerülésért.
A csoport:
MKB MVM Veszprém
Pick Szeged
FTC III.-Perfect Transp.
IWI SportAC.Váci KSE II
B csoport:
Grundfos Tatabánya KC
Nemzeti Kézilabda Akadémia ( Balatonboglár)(NEKA)
Nemzeti Kézilabda Akadémia Békés (NEKA Békés)
PLER- Budapest II
Fokozatosan javuló játékkal másodikként jutott tovább csapatunk.A döntőbe jutásért a titkos favoritnak kikiáltott Veszprém csapatát kellett kétvállra fektetni.A mérkőzés nem jól kezdődött, mert a Veszprém nagyon elhúzott.A szünetig öt gól előnyre tettek szert,(17-12) de csapatunk hatalmas lelkierőről tett tanubizonyságot és felállt a padlóról ! A védekezés kiváló kapusteljesítménnyel párosulva meghozta az áhított eredményt. A lefújás pillanatában döntetlent mutatott a kijelző. (27-27)
A kiírás értelmében egyből hetesekre került a sor, ahol az idegek harcát a mieink bírták jobban és végül két hetest hárítva 35-34-re a Grundfos Tatabánya KC bizonyult jobbnak ! Óriási csata volt, a nézőtér tombolt ! IRÁNY A DÖNTŐ !!
A másnapi döntőbeli ellenfél a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata lett. Érdekes, hogy ők is hetesekkel kerültek a fináléba. A Pick Szegedet múlták így felül.
A nézőtér szinte megtelt Tatabánya szurkolókkal az egyik, NEKA szurkolókkal a másik oldalon!
A hangulat fergeteges lett, zúgott a Hajrá Tatabánya!!
A döntő úgy kezdődött, mint az elődöntő. A mieink az öltözőben maradtak és 0-7-nél ébredtek fel csipkerózsika álmukból. Megrázták magukat. A védekezés magára talált és jó kapusteljesítménnyel párosítva lassan csökkenni kezdett a hátrány. A szünet (8-13) után pedig folytatódott a felzárkózás és kettőre feltornázta magát az együttes (16-18). Többször is támadhattak az egyenlítésért, de a kezek megremegtek. Végül nagy csatában a Neka kerekedett felül (22-26)
A mieink csalódottan álltak oda az eredményhírdetéshez, hiába zúgott a lelátó – Szép volt fiúk -! Talán csak napok, hetek múlva fog szépen csillogni ez az ezüst érem.
Ismét bebizonyosodott, hogy a Tatabánya Grundfos KC utánpótláscsapatai jó kezekben vannak, hiszen az ifisták is a serdülők is nagy csatában lettek másodikok !
A csapat tagjai: Antal Máté, Bagi Gergely, Balogh Marcell, Bodnár Krisztián, Cutura Dárió, Csapó Levente, Deményi Xavér, Eichkern Levente, Előd Barnabás, Gábor Marcell, Gulyás Gergő, Jaczkó Márk, Jaczkó Szabolcs, Kővári Tamás, Kuzma Ábel, Remete Csanád, Rozner Kevin, Szakács Benedek, Szöllősi Bence
A torna gólkirálya Antal Máté lett.
A csapat edzője: Lehőcz Zoltán
Erőnléti edző: Darabos Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.