Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 25. 00:00, péntek | Helyi

Jubileumi kiállítás a Kölcseyben

Jubileumi kiállítás a Kölcseyben

Az iskola fennállásának 55. évfordulója alkalmából nyílt jubileumi kiállítás a Kölcsey Ferenc Általános Iskola Galériájában

A korábban ugyanitt kiállító művészek alkotásaiból rendezett tárlatot Schmidt Csaba polgármester ajánlotta a vendégek figyelmébe. Az alkotásokat végignézve látható, hogy nagyon egyedi művekről van szó – fogalmazott köszöntőjében a polgármester. A kiállítók szívüket-lelküket belevitték nem csak az alkotásba, hanem a kiállításra szánt darabok kiválasztásába is. A tárlat inspiráló környezetet biztosít a diákok számára, az alkotások által közvetített üzenet pedig a felnövekvő generáció művészi felfogását formálja. A polgármester beszéde zárásaként megköszönte a kiállítók hozzájárulását ahhoz, hogy a tanulók a tárlat által nyitottabbá váljanak a művészetekre, amivel a későbbiekben akár komolyan foglalkozhatnak majd.
Mózes Gáborné intézményvezetőtől megtudtuk, az első kiállítást 1993-ban nyitották meg a Galériában, azóta összesen kilencven tárlatot rendeztek az intézményben, ezzel folyamatosan színesítve a diákok és tanárok mindennapjait. A következő két hétben huszonegy művész alkotásai tekinthetők meg a Galériában. Az iskola fennállásának jubileumi záróünnepsége pénteken lesz a Kertvárosi Bányász Művelődési Házban, ahol gálaműsort adnak az intézmény tanulói.

Címkék: kölcsey galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya