Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 25. 20:50, szombat | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Kovács Sanyi: Értékes tesztnapok a Pannóniaringen

Kovács Sanyi: Értékes tesztnapok a Pannóniaringen

Túl vagy a Mogul Csapatnál lévő Opel Astra teszten.
- Igen, ez így van! Mivel a jövő évben induló Túraautó Gyorsasági Országos Bajnokságban szeretnék indulni, ezért számomra nagyon meghatározó volt a kétnapos teszt, amit a Mogul Csapat biztosított számomra.

Megosztanád a portálolvasókkal, hogy miként értékeled a hétfői napodat?
- A hétfői napom nagyon jól sikerült, az időjárás is ideális volt számunkra.
Mivel gyorsasági pályán ezen a napon mentem életemben először versenyautóval, ezért ez a nap volt számomra a beszokás napja.

- A reggeli első bemenetnél az autó alatt még utcai gumik voltak, mivel nedves, hideg volt a burkolat, ezért volt néhány kicsúszásom is, amiket szépen sikerült korrigálnom. A második bemenetnél, mivel már a pálya körülményei és a hőmérséklet is lehetővé tette, Slick gumikat tettünk fel. Az első néhány körben még voltak kicsúszásaim, viszont ahogy a gumik bemelegedtek, a tapadás a maximális volt. Körről-körre javult a vezetési technikám is.

A nap végére a nyolc bemenetnek, és a négy pályán töltött, nagyon kemény órának köszönhetően, sikerült 365 km-t megtennem.

- Ez a nap nemcsak a szellemi képességeimet tette próbára, de fizikálisan is, ami számomra előnyös is, mert a versenyeken még nagyobb igénybevételt is ki kell bírnom. A pályán töltött időm minden másodpercét élveztem. Ez a nap nagy kihívás volt számomra, de úgy érzem, sikeresen teljesítettem az akadályokat!

Mi a terved a 2015-ös versenyévaddal, hogy Opel Astra autót teszteltél?
- A Csapatfőnökömmel folyamatos tárgyalásokat folytatok arról, hogy ha 2015. elején, március végén befejeződik az FRT-kupa sorozat, amiben jelenleg is részt veszek, indulni szeretnék a májusban kezdődő Túraautó Gyorsasági Országos Bajnokságban, 1.6-os kategóriában.

- A Pannóniaring az egyik állomása a Bajnokságnak, így nagyon fontos volt számomra, hogy a teszt ezen a pályán történjen.

Megkaptál-e minden segítséget a Mogul Csapattól?
- Ha csak egy szóval kellene válaszolnom, akkor a mindent kifejező szó, az IGEN!
Az autómat a teszt előtt a csapat alaposan átnézte, leszervizelte és felkészítette. Műszaki problémánk ennek köszönhetően nem is volt, ami miatt a tesztet meg kellett volna szakítanunk.

Maximálisan elégedett vagyok a munkájukkal, hozzáértésükkel!

Nagyon hálás vagyok a Csapatfőnökömnek, Fekete Lászlónak, hogy lehetővé tette számomra ezt a kétnapos tesztet, és rengeteg hasznos tanáccsal ellátott a teszt előtt és közben is, amiket utána a pályán kamatoztattam. Körről-körre egyre jobb féktávokat sikerült vennem és nagyobb tempóval tudtam bevenni az ideális íveket is.

- Lacitól megtanultam a teszt végére, hogy milyen is az Igazi Autóversenyzői Viselkedés a pályán, amiért szintén nagyon hálás vagyok Neki! A második nap végére ezt is sikerült teljesen elsajátítanom!

Címkék: Kovács Sanyi

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.