Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Április 16. 09:32, szerda | Helyi

Közeledik a bevallási határidő vége

Közeledik a bevallási határidő vége

2014. május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje

Bár még több mint egy hónap van hátra, nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a bevallás kitöltését és beküldését. Több éves tapasztalat, hogy a határidő közeledtével akár a többszörösére is nőhet az ügyfélszolgálatok forgalma, és a telefonos tájékoztatást kérők száma.

Azoknak a magánszemélyeknek, akik nem éltek/élhettek a munkáltatói adómegállapítás lehetőségével, önadózás útján kell bevallaniuk 2013-ban szerzett adóköteles jövedelmüket.
A személyi jövedelemadó bevallására a 1353-as számú bevallás, illetve – amennyiben a magánszemély a feltételeknek megfelel – a 1353ADÓNYILATKOZAT szolgál.

A hagyományos ügyintézést előnyben részesítők bevallásukat az ügyfélszolgálatokon, illetve postán nyújthatják be.

Az elektronikus ügyintézésben jártasabb adózók a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) elérhető nyomtatványkitöltő program segítségével a bevallási nyomtatványt egyszerűen és gyorsan kitölthetik. Az Ügyfélkapuval rendelkezők pedig azonnal továbbíthatják a NAV-nak.

Akinek nincs Ügyfélkapuja, a számítógépen kitöltött nyomtatványt kinyomtatva és aláírva, személyesen, vagy postán küldheti meg az adóhivatalnak.
Ügyfélkapus regisztrációra, aktiválásra, adatok módosítására a központi ügyfélszolgálaton, valamint a pápai kirendeltségen van lehetőség. A sorban állás elkerülése céljából a NAV honlapján lehetőség van előzetes központi ügyfélszolgálati időpontfoglalásra.

Ha a bevallás kitöltéséhez tájékoztatásra, segítségre van szükségük, a májusi hosszabb várakozási idő elkerülése céljából most keressék fel ügyfélszolgálatainkat!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya