Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 18. 00:00, péntek | Helyi

Lélegzetelállító kerekezés az iskolában

Lélegzetelállító kerekezés az iskolában

Bár kedden a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a Kisfaludy-napok rendezvénysorozat részeként tervezett hagyományos szabadtéri sportnap a környei általános iskolában, a diákokat kárpótolták a baji bajnok teremkerékpárosok, s nem is akárhogyan.
Az ifjú hölgyek Nagy Györgyi szövetségi kapitánnyal érkeztek, aki – mint elmondta – mintha kétszeresen is hazaérkezne, hiszen annak idején pedagógusi pályafutása Környén indult, s az önkormányzat és az intézmény felajánlásának köszönhetően áprilisban minden vasárnap az iskolában edzhetnek.
Bár a legkisebbek minden bizonnyal még nem nagyon értették, hogy mit is jelent az Országos Bajnokság, és a bajnok szó, még a szájuk is tátva maradt, amikor a hölgyek nyeregbe pattantak, s a diákok hol lélegzetvisszafojtva, hol pedig hangos ovációval kísérték a nem mindennapi akrobatikus mutatványokat, amelyeket „nyílt bemutatón” a környei tanulók láthattak először.
Az elmúlt hétvégi bajnokság ugyanis, melyen „bearanyozódtak” a baji teremkerékpárosok, egyben kvalifikációs verseny is volt a május végi Európa Bajnokságra, melyen junior női egyesben Szecsődi Evelin, párosban Becsák Alexandra és Balogh Boglárka, négyesben kiegészülve Goldschmidt Rékával és Sugta Juliannával képviselik hazánkat, a felnőttek között pedig párosban Balogh Vivien és Szecsődi Evelin.
A rendkívül tehetséges sportolók tehát szó szerint aranyos bajnoki produkciókkal kápráztatták el az iskolásokat, akik között – ha lesz elszántságuk és kitartásuk – elképzelhető, hogy egyszer követőik is akadnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya