Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 03. 08:58, kedd | Helyi sport

Magabiztos győzelem

Magabiztos győzelem

Végig kézben tartva a mérkőzést, 28-22-es győzelmet aratott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Budaörs-Tatabánya ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 17. fordulójában, szombaton.


A fekete-fehérek így győzelemmel hangoltak a jövő heti, Dabas elleni idegenbeli rangadóra.Ősszel, gólgazdag mérkőzésen 35-31-re nyert idegenben a Tatai AC, a tatabányai fiatalok ellen most is izgalmas találkozó ígérkezett.
Erős csapattal érkeztek a vendégek, az összes olyan játékosuk eljött, aki az NBI-es gárdában is játékengedéllyel rendelkezik. Ennek megfelelően egy gyors, lendületes csata bontakozott ki, a két együttes sokáig fej-fej mellett haladt. A félidő közepén aztán a Tatai AC eggyel feljebb kapcsolt védekezésben, és Kőhalmi Dániel, Kovácsovics László és Kányai Róbert vezérletével egyre eredményesebben szűrte a vendég akciókat. Elöl is jól alakultak a dolgok, Kanyó Bence, Kanyó Ádám és Schneider Patrik jó játékával az első harminc perc végén háromgólos előnyre tett szert a TAC.
A második felvonásban továbbra is keményen védekezett a TAC, egyre többször állították meg sikerrel az ellenfél átlövőit. A kapuban Czérna Tibor és Varga Attila is jól védett, elöl pedig megbízhatóan teljesítettek a támadók. Végül rutinos játékkal magabiztos győzelmet aratott a Tatai AC, hatvan perc után 28-22 állt az eredményjelző táblán.
Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 17.forduló:
Tatai AC – Budaörs-Tatabánya U23 28-22 (14-11)
legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik 7, Kanyó Ádám, Kanyó Bence 6-6
„Egy fiatal, lendületes csapat ellen játszottunk, úgy érzem, a győzelem egy percig nem forgott veszélyben. Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk a Dabas elleni, jövő heti mérkőzés előtt” – mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.
„Azt kaptuk, amit vártunk: az ellenfél sokat futott, próbálkozott. Ahogy sikerült a védekezést feljavítanunk, többgólosra nőtt az előnyünk. Azt gondolom, volt ennyi különbség a két gárda között, örülök a győzelemnek” – tette hozzá a betegségből, sérülésből felépült irányító, a találkozón 6 találatig jutó Kanyó Bence.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.