Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 02. 00:00, csütörtök | Helyi sport

Magabiztos győzelem a Vecsés ellen

Magabiztos győzelem a Vecsés ellen

29-23-as győzelmet aratott hazai pályán a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Vecsés ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 21. fordulójában, szombaton.

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt a TAC továbbra is a közvetlen élmezőny tagja. Győztek a nők is az NBII Északi csoportjában és biztosan tartják második helyüket.

Ősszel izgalmas mérkőzésen az utolsó másodpercben lőtt góllal egyenlített a TAC a Vecsés ellen. A vendégek általában szoros mérkőzéseket játszanak a bajnokságban, így nehéz feladat várt a tatai csapatra.
A várakozásoknak megfelelően mindkét csapat kemény védekezéssel nyitott, ennek megfelelően az eredmény is szoros volt: a 10.percben 5-4-ra, a huszadikban 10-8-ra vezetett a Tatai AC. Innen jöttek fel a vendégel 10-10-re, ám a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban, és végül háromgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (13-10).
A második játékrész elején a TAC-nak sikerült néhány indításgólt lőnie, így a 40.percre 19-15-re nőtt az előny. A védelem továbbra is stabilan állt a lábán, a kapusteljesítmény is jó volt, így fokozatosan nőtt a két együttes közötti különbség. A hajrára 24-19-cel fordultak rá a csapatok, a vége 29-23-as tatai siker lett.
férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 21. forduló:
Tatai AC – Vecsés 29-23 (13-10)
legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik, Kanyó Ádám 6-6

„Nem volt sima mérkőzés, a Vecsés stabilan játszott. A támadásaikból felkészültünk és igyekeztünk minél kevesebb gólon tartani őket. Ez sikerült, végül végig irányítva, fokozatosan növeltük előnyünket és nyertük meg a találkozót” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Készültünk a Vecsésre, tudtuk, hogy sok döntetlen körüli meccset játszottak. A védelem megbízhatóan állt a lábán, a kapusteljesítmény is jó volt. Örülök a győzelemnek és, hogy ma ki tudtuk szolgálni a közönséget ” – tette hozzá Schneider Patrik.

juniorok:
Tatai AC – Vecsés 31-27 (11-17)
legjobb tatai góldobók: Szurcsik Vince, Tóth Bence, Czillahó Dávid 7-7

„Az első félidőt kicsit kényelmesen kezdtük, meglátszott a fiúkon, hogy két hete nem játszottak tétmeccset. Aztán felvettük a ritmust, a szünetben rendeztük sorainkat, és a második játékrész elején egy nagy rohammal sikerült az egyenlítés. Innen szinte egy új mérkőzés kezdődött, de lendületben maradtunk, sikerült nyerni. Elégedett vagyok a második harminc percben csapatszinten nyújtott teljesítménnyel” – értékelte a fiatalok mérkőzését Márton Ádám edző.
„Az első félidőben nem voltunk elég összeszedettek, de pozitívum, hogy a szünet után tudtunk fordítani. Mínusz hattal jöttünk ki a második félidőre, és úgy voltunk vele, hogy gyerünk, kezdjünk el játszani, aztán meglátjuk, mi lesz. Lett belőle egy 7-0-s roham és máris mi vezettünk. Innen még egyszer elmentek hárommal, de a vége jól sikerült, örülök a győzelemnek ” – foglalta össze a látottakat Szurcsik Vince.
női NBII,Északi csoport, 16.forduló:
Hort-Csepel – Tatai AC 22-25 (14-13)
legjobb tatai góldobó: Völgyi Ágnes 6
„Szoros, kiélezett mérkőzés volt. Az elején sikerült néhány góllal ellépnünk, de a félidőt végül egy mínusszal zártuk. A második felvonásban is fej-fej mellett haladt a két csapat, végül a huszadik perc környékén néhány jó védés és szép támadás után három találattal fordultunk a hajrára. A különbség megmaradt a végére és sikerült nyernünk” – mondta a mérkőzésen bokasérülést szenvedett csapatkapitány, Kulcsár Gyöngyi.
„Küzdelmes mérkőzést sikerült megnyerni, nem volt egyszerű. Az ellenfél lassította a játékot, ez ellen a stílus ellen elég kellemetlen játszani. Gyöngyi kiválása nagyon megviselte a csapatot, de őérte is játszva megszereztük a fontos két pontot” – tette hozzá Völgyi Ágnes.
juniorok:
Hort-Csepel - Tatai AC 36-20 (17-9)
legjobb tatai góldobó: Nyitrai Viktória 8
„Reális eredmény született egy erősebb ellenfél ellen. A lányok jól küzdöttek, sokszor meg tudták valósítani a megbeszélteket. A begyakorolt dolgok viszonylag jól mentek, sajnos a sok technikai hiba és kimaradt ziccer miatt nem lett szorosabb” – mondta Gubicza István edző.
„Igyekeztünk, próbálkoztunk és a fizikai hátrány ellenére elég sok dolog be is jött. Sajnos, amikor lendületből érkeztek meg a védelemhez, nem tudtuk őket megfogni, ennek ellenére egy elég jó meccset játszottunk ellenük” – folytatta Nyitrai Viktória.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.