Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 03. 08:53, kedd | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Márciustól ismét ellenőrznek

Márciustól ismét ellenőrznek

Országos akció során ellenőrzik a nemdohányzók védelméről szóló törvény betartását

Márciusban megyénkben is is tartanak célellenőrzéseket a tiltott helyeken: elsősorban a vasútállomásokon. A népegészségügyi szakemberek elsősorban a vasúti pályaudvarokon, a peronokon ellenőriznek majd, de vizsgálódnak majd a szórakozó-és vendéglátóhelyeken is. Aki tiltott helyen gyújt rá, 20-50 ezer forint közötti bírságra számíthat, 30 ezer forintig pedig a közterület-felügyelet is bírságolhat.

Itthon sajnos még mindig nagyon sokan dohányoznak, ezt támasztják alá a megbetegedéssel és a halálozással kapcsolatos adatok. Magyarország világelső a tüdődaganatos megbetegedésekkel kapcsolatban. Hazánkban évente mintegy 10 ezer új tüdődaganatos esetet diagnosztizálnak és mintegy nyolcezren halnak meg tüdődaganat következtében.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorításának értelmében 2012. január 1-jétől tilos a dohányzás közforgalmú intézményekben - így a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében. A helyi önkormányzatok további közterületeken is megtilthatják a dohányzást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya