Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 21. 16:05, szerda | Helyi

Megépül a város második Máltai Játszótere!

Megépül a város második Máltai Játszótere!

A Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitáció projekt - KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0001 - egyik kiemelkedő elemeként Máltai típusú játszótér épül az akcióterületen.

A központi elhelyezkedésű közterületen, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület közreműködésével kialakított tervek valósulnak meg. A lakótelepen jelenleg működő játszótér elbontásával, annak bizonyos elemeinek felhasználásával több korosztály igényeit kielégítő, közösségi foglalkozások számára is helyet biztosító, fedett kiszolgáló épület is épül, melyek majd helyszínéül szolgálnak, az itt megvalósuló soft programoknak.

A közelmúltban elkezdődtek a projektjelentős részét képző Máltai játszótér munkálatai, amely beruházás összköltsége meghaladja a 170 millió forintot. A most megvalósuló játszótér, - hasonlóan a Bánhidán már évek óta sikerrel működő közösségi térhez - korosztályonként elkülönített, és azok igényeinek megfelelő játékelemekkel felszerelt szabadtéri játszóhelyekkel épül. A területen fák és cserjék telepítésével oldják meg a szükséges árnyékolást. A játszótér központi területén közösségi együttlétre szolgáló játszóházzal, mosdókkal és pelenkázóval felszerelt 117 m2-es, könnyűszerkezetes, favázas technológiával készülő épület is helyet kap. Az épületben egy nagyobb, 53 m2-es, harmonikafallal kettéosztható, és egy kisebb 15 m2-es foglalkoztatót, irodát, teakonyhát, valamint játéktárolót is kialakítanak. Az épület akadálymentes, és 30 fő női, valamint 40 fő férfi látogató kapacitásra méretezett, függetlenül megközelíthető vizesblokk egészíti ki.

Az infrastrukturális beruházásokat kísérő soft programok keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a helyi igényekhez igazodóan, komplex programcsomagot dolgozott ki. A várhatóan augusztus elejére elkészülő játszótéren és annak közösségi helyiségeiben helyet kap többek között a „Játszva megelőzni” programcsomag is. Ezen belül több korosztály számára a megfelelő testi-lelki fejlődést segítő, a megfelelő szociálizációt támogató foglalkozásokat, szabadidős programokat valósítanak meg, úgymint baba-mama klub, babamasszázs, zenés-, tánc- és kézműves foglalkozások, filmklub, drámajáték, színjátszó kör, tematikus versenyek és vetélkedők. Ezen túl biztosítja a játszótér folyamatos nyitva tartását, működését, szakemberek állandó jelenlétét, aktív közreműködését, annak érdekében, hogy a játszótér vonzó helyszín legyen a szabadidő hasznos eltöltésére.

A szervezet szakmai javaslatai nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy, olyan projektelemek kerüljenek megvalósításra, amelyek leginkább hozzájárulnak az akcióterület társadalmi és szociális problémáinak mind hatékonyabb kezeléséhez, további elmélyülésének megakadályozásához.

A játszótér építésének kivitelezését a Pannon Park Forest Kft. és Extrém Park Kft. végzi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya