Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 24. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megkezdődött a harc a szúnyogok ellen

Megkezdődött a harc a szúnyogok ellen

Az előző évekhez képest jóval korábban, egy hónappal előbb kezdődött a szúnyoglárvák gyérítése Győrben. Erre azért volt szükség, mert az enyhe tél miatt megnőtt a lárvák száma az állóvizekben és a szakemberek szerint már a következő napokban nagy tömegben rajzottak volna ki szúnyogok.

Biológiai módszerrel kezdték el irtani pénteken a szúnyogokat Győrben, 300 hektárt permeteznek le. A szakemberek szerint így sem az embereket, sem az állatokat nem veszélyeztetik, miközben a szúnyoglárvák nagy részét ki tudják irtani.

Az irtást végző cég vezetője, Kóbori Béla elmondta: kizárólag napnyugta előtt két órával kezdhetik meg a munkát, mert addigra a méhek visszatérnek a kaptáraikba.

Az idei enyhe tél nem csak a szúnyogok, hanem a kullancsok szaporodásának is kedvezett. Horváth Éva infektológus főorvos azt ajánlja, ha kullancsot találunk, semmiképpen se kenjük be népi gyógyászatként kenőcsökkel, olajjal, hanem minél hamarabb el kell távolítani a kullancsot. Minél tovább marad ugyanis bent, annál nagyobb az esélye a fertőzésnek.

A szakember szerint még most sem késő beadatni a védőoltást, mert ez a legjobb védekezés a kullancsokkal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről