Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 21. 08:57, kedd | Helyi

Megújul a távhővezetékek szigetelése

Megújul a távhővezetékek szigetelése

Folytatódik a távhővezetékek szigetelésének cseréje városunkban, év végéig több mint 2,6 kilométeren, közel 100 millió forint ráfordításával újítják fel a föld feletti gerincvezetékek burkolatát

Tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől a beruházás egyik helyszínén, a Kodály téri buszmegállónál tartott sajtótájékoztatón.

Városunk hőellátásának kétharmad részét távfűtéssel biztosítjuk, így nagyon fontos, hogy az érintett huszonkétezer család távhő-ellátása a lehető leghatékonyabban és legalacsonyabb költséggel történjen – hangsúlyozta a polgármester. Schmidt Csaba kiemelte: a vezetékek újraszigetelése a fogyasztók érdekeit szolgálja, hiszen nagy hő-megtakarítással jár, és gyorsan megtérül. A harminc-negyven éves átlagéletkorú vezetékeket a már korábban bevált technológiával szigetelik a Köztársaság út mentén, illetve a fűtőerőműből induló szakaszokon, több mint 2660 méteren – tette hozzá a polgármester.
Dr. Sztruhár Gyula, a Tatabánya Szolgáltató Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: a régi vezetékek műanyag szigetelése könnyen rongálható és bizonyos részeken tűzveszélyes volt, a mostani fémszigetelés azonban tűz- és rongálás-biztos lesz. A korábbi beruházásokkal és a mostani fejlesztésekkel összesen több mint hét és fél kilométeres szakaszon lesz egybefüggő, energia-megtakarítást eredményező, korszerű szigetelés – tette hozzá dr. Sztruhár Gyula.
Henter Györgytől, a T-SZOL Zrt. műszaki igazgatójától megtudtuk: az elöregedett technikával készült, elhasználódott szigetelés cseréje során a vezetékek felületét rozsdátlanítják és újrafestik, majd a vezetékek a korábbinál vastagabb, tíz centiméter vastag kőzetgyapot szigetelést kapnak, majd mindezt acéllemez burkolattal látják el. Az újraszigetelt szakaszokon évente háromezer Gigajoule energia-megtakarítás várható, ez háromszáz lakás teljes évi fűtésének felel meg, továbbá az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökken a beruházásnak köszönhetően, évente 340 tonnával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya