Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Május 26. 10:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Nem tódult a közönség George Clooney Holnapolisz című sci-fijére

Nem tódult a közönség George Clooney Holnapolisz című sci-fijére

A Brad Bird rendezésében, George Clooneyval a főszerepben forgatott Holnapolisz című sci-fi meglepően gyengén kezdte észak-amerikai forgalmazását a hosszú hétvégén.

Szakértők szerint évek óta nem nyitott ilyen kis bevétellel, alig 42 millió dollárral (11,7 milliárd forinttal) országos forgalmazású új produkció Amerikában a Memorial Day miatt négynaposra nyúló hétvégén. Legutóbb a Perzsia hercege - Az idő homokja bukott ekkorát 2010-ben. A jövőben játszódó Holnapolisz ráadásul a 65 tengerentúli piacon is csak mindössze 26,7 millió dollárral (7,7 milliárd forinttal) pótolta ki premierhétvégi bevételét.

Tavaly ezen a hétvégén 15 százalékkal nagyobb volt az észak-amerikai mozik jegyeladása, akkor az X-Men: Az eljövendő múlt napjai négy nap alatt 90,8 millió dollárt keresett a kasszáknál.

A Disney stúdióban 180 millió dolláros költségvetéssel készült Holnapoliszban Clooney egy alternatív világba utazik. Az utópiában Hugh Laurie is szerepel, a forgatókönyvet Brad Bird írta Damon Lindelof közreműködésével.

Az észak-amerikai kasszasikerlistán a Holnapoliszt a Tökéletes hang 2 című film követte 38,5 millió dolláros jegybevétellel. A közel két hete a mozikba került produkció már 126 millió dollárt hozott csak Észak-Amerikában a Universal stúdiónak, a globális bevétele viszont már 190 millió dollár felé közelít.

A The Hollywood Reporter értékelése szerint a Disney azért még mindig uralja az idei nyári moziszezont: a Bosszúállók: Ultron kora Amerikában és Kanadában eddig 400 millió dollárt keresett, a nemzetközi bevételei pedig elérték a 860 millió dollárt.

A hétvégi toplista harmadik helyét a Mad Max - A harag útja szerezte meg 32,1 millió dollárral, a negyedik pedig a Fox 2000 stúdió Poltergeist című, az 1982-es klasszikus horror nyomán Gil Kenan rendezésében született film lett 26,5 millió dollárral.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.