Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 27. 11:20, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

NFM: kimerült a kazáncsere pályázatok kerete az észak-magyarországi régióban

NFM: kimerült a kazáncsere pályázatok kerete az észak-magyarországi régióban

A forrás kimerülése miatt felfüggesztik a kazáncsere pályázatokat az észak-magyarországi régióban, a jelentkezéseket november 28-án 10 óráig még be lehet adni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint az Otthon Melege Program keretében meghirdetett fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra beérkezett pályázatokat az útmutatóban meghatározottak szerint rangsorolják. A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig kaphatnak támogatást.
A fűtéskorszerűsítési pályázat következő régiós nyitása november 30-án várható, ekkor a közép-dunántúli régió lakosai nyújthatják majd be pályázataikat - hívta fel a figyelmet az NFM.
A fűtéskorszerűsítési pályázatok beadása november 19-én kezdődött, elsőként a közép-magyarországi régióban. A tárca még aznap délelőtt közölte, hogy a keret kimerülése miatt felfüggesztik a jelentkezéseket a régióban, a pályázatokat november 20-án reggel 8 óráig lehetett beadni.
Az észak-alföldi régióban november 21-én nyílt meg a pályázati lehetőség, de szintén már az első nap délelőttjén jelezte a tárca, hogy kimerült a keret, a pályázatokat november 22-én reggel 8 óráig lehetett benyújtani.
A dél-alföldi régióban november 24-én nyílt meg a pályázati lehetőség, a keret itt is az első nap délelőttjén kimerült, a pályázatokat november 25-én reggel 10 óráig még be lehetett adni.
Három lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre. A fűtéskorszerűsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére kiírt pályázaté 627 millió, a nyílászárócsere-pályázaté pedig 1,1 milliárd forint.
A hűtő- és fagyasztógépek cseréjére november 14. és december 15. között, vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani, régiónkénti bontásban.
A homlokzati nyílászárócsere alprogramra november 26. és 2015. január 5. között, vagy a forrás kimerüléséig adhatók be a jelentkezések, ugyancsak régiós bontásban.
A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu) érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére