Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Május 29. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: www.police.hu

Oláh Gergővel kampányol a rendőrség

Oláh Gergővel kampányol a rendőrség

Tatabányára érkezett az a rendezvénysorozat, amelyet az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Egyesület és az Országos Rendőr-főkapitányság indított útjára.

A kampány arca Oláh Gergő, a közismert tehetségkutató műsor egykori győztese.
A Füzes Utcai Általános Iskolában egy speciális toborzó eseményen vettek részt az érdeklődő, többségében hátrányos helyzetű fiatalok 2015. május 28-án, ahol bepillantást nyerhettek a rendőrség munkájába, tájékoztatást kaptak a rendőrré válás törvényi feltételeiről, a rendőrségi ösztöndíjakról és találkozhattak Oláh Gergő énekessel is.



Plakátok, a rendőri hivatást népszerűsítő reklámfilmek és speciális toborzó események országszerte. Ezek azok az elemek a kampányban, amelyek megvalósításában Oláh Gergő mellett roma származású rendőrök és a rendvédelmi hivatás iránt érdeklődő diákok is közreműködnek. A következő hónapokban a népszerű énekes részvételével készült plakátok, valamint kampányfilmek várhatóan több helyen felbukkannak majd a népszerű közösségi és videó megosztó oldalakon és a televíziók képernyőjén is.



A kampány feladata, hogy a rendőrség roma fiataloknak szóló pályázatait népszerűsítse, illetve a roma származású rendvédelmi szakemberek „láthatóbbá” váljanak a társadalomban, hiszen a rendőrség esélyegyenlőségi programjainak köszönhetően évről-évre egyre több roma fiatal – közöttük sok lány – választja a rendvédelmi hivatásokat, és munkájukkal ők is aktívan hozzájárulnak a közbiztonság és a közrend fenntartásához.

A rendvédelmi hivatás iránt érdeklődők a http://www.sokszinurendvedelem.huoldalon találnak több információt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya