Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 02. 09:17, kedd | Helyi

Olimpikon avatta fel a megújult tatabányai tornacsarnokot

Olimpikon avatta fel a megújult tatabányai tornacsarnokot

Csaknem 1 millió forintból szépült meg a tatabányai Bárdos László Gimnázium tornacsarnoka

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség illetve a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár összefogásának köszönhetően. Az iskola megújult tornacsarnokának névadója Csernoviczki Éva, olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, aki korábban az iskola tanulója volt.

Mintegy 2,5 millió forintból szépült meg három oktatási intézmény tornacsarnoka országszerte, amelyeket a „Mi iskolánk bajnoka” elnevezésű program keretében újították fel az elmúlt hetekben a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatójának, a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár több millió forintos felajánlásának köszönhetően. A renoválási és sportnépszerűsítő program a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére, a MOB szakmai támogatásával és felügyeletével jött létre.
A tatabányai iskola tornacsarnoka 1500 négyzetméteren szépülhetett meg minőségi magyar glettanyagok és beltéri falfestékeket felhasználásával. Jelenleg 658 diákja van a gimnáziumnak, az iskolai tornaórákat követően a tornacsarnok labdarúgó, kosárlabda, kézilabda és röplabda edzések helyszíneként szolgál.
A hetekig tartó felújítási munkálatokat befejeztével az évnyitó után, olimpikonunk, Csernoviczki Éva az iskola tanulóival közösen avatta fel és vette birtokba a tornacsarnokot. Az intézmény vezetője, Pleier Tamás az átadáson hozzátette: „Sporttagozatos iskolaként indultunk 1987-ben, 1993-tól a nyolcosztályos tagozat kapott prioritást, ám folyamatosan támogatjuk sportoló diákjaink pályafutását. Előnyt és vonzerőt jelent az óvárosi sportkomplexum közelsége, ezért igazán nagy öröm számunkra, hogy intézményünk megszépülhetett, a sportolni vágyó fiatalokat egy új és szép környezet fogadhatja. Éva példamutató sportsikere, jelenléte és névadó szerepe pedig külön öröm az iskola valamennyi dolgozója és tanulója számára.”
„A Magyar Olimpiai Bizottság számára hatalmas öröm, hogy részt vehetett a Mi iskolánk bajnoka projekt kivitelezésében. Minden olyan projektben örömmel veszünk részt, amely elősegíti, hogy a magyar sport hosszú távon megőrizze versenyképességét, és megtiszteltetés, hogy mindezt arany fokozatú támogatónkkal, a Poli-Farbe-val együtt valósíthattuk meg” – emelte ki az együttműködés kapcsán Szabó Bence, a MOB főtitkára.

A Poli-Farbe festékgyár 2013 óta a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatója. A festékgyár jótékonysági programjainak köszönhetően az elmúlt években több száz nagycsalád otthona, több egészségügyi, szociális, oktatási és kulturális intézmény környezete válhatott élhetőbbé. E mellett elkötelezett támogatója a fiatalok testi és lelki fejlődéséhez hozzájáruló aktív sportélet megteremtésének, ezért örömmel áll olyan kezdeményezések mellé, amelyek előre lendíthetik a hazai sportélet színvonalát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya