Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Április 15. 16:02, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Ötvenötmillió dollárért árulni kezdik a világ legdrágább karóráját

Ötvenötmillió dollárért árulni kezdik a világ legdrágább karóráját

Az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban kezdi el árulni 55 millió dolláros (12,24 milliárd forintos) női karóráját a Graff Diamonds, amely a nemrég zárult Baselworld óra- és ékszerkiállításon mutatta be a színes gyémántokkal kirakott ritkaságot.

A brit ékszerház a Dubai Mallban és a Burdzs al-Arabban lévő üzletében, az érdeklődők külön kérésére mutatja be a több mint 110 karátnyi ritka fantáziagyémánttal díszített, rózsaszín számlappal rendelkező női karórát - írta internetes felületén az Arabian Business üzleti hetilap kedden. A Graff Diamonds szerint a világ legdrágább órája több ezer munkaóra alatt készült el, és nem más, mint a cég elnöke, Laurence Graff álmodta meg tervezők, drágakőszakértők és magasan képzett órásmesterek segítségével.
A Hallucination nevű karóra Laurence Graff szerint szobrászati remekmű, amely a színes gyémántok csodáját ünnepli. Hozzátette, hogy évek óta szeretett volna egy olyan órát alkotni, amely tükrözi a gyémántok iránti szenvedélyüket. "A Hallucination valóra váltotta a gyémántokkal kapcsolatos álmaimat" - mondta.
Az 1960-ban alapított Graff Diamonds az egyik legfontosabb szereplője a gyémántvilágnak. Laurence Graff rendszeres résztvevője az ékszerárveréseknek, ahol jellemzően a kivételes darabokat vásárolja meg. Ő vette meg többek közt a ma már Wittelsbach-Graff-gyémántnak nevezett 31,06 karátos kék gyémántot is 2009-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.