Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 21. 00:00, hétfő | Helyi

Rendben találta a kamara gazdálkodását az Állami Számvevőszék

Rendben találta a kamara gazdálkodását az Állami Számvevőszék

Az Állami Számvevőszék a napokban hozta nyilvánosságra a gazdasági kamarák közfeladataira fordított költségvetési támogatások felhasználásáról és a szakképzési hozzájárulás teljesítésénél elszámolható költségek ellenőrzéséről szóló országos ellenőrzésének tapasztalatait.

A 2009 és 2011 közötti időszakot vizsgáló ellenőrzésben kiemelték, hogy az országban létező hat békéltető testület működéséhez kapott támogatások elszámolása egyedül a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál volt szabályos. Rámutattak azonban arra is, hogy a szervezet késedelmesen küldött meg egy tájékoztatót a fogyasztóvédelemért felelős miniszternek.

A dokumentum szerint az országban több kamarával ellentétben a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a békéltető testületek működtetéséhez, valamint a szakképzési feladatok ellátásához kapott támogatásokat a szerződésekben megjelölt célokra, szabályosan használta fel. Az összeg 21 szerződés alapján 96 millió forint volt. A szervezet a költségvetési támogatások felhasználása során eleget tett tájékoztatási kötelezettségének.

Az ellenőrzés megállapította, hogy tanulószerződések nyilvántartása megfelelő volt és a kamara az illetékességi körébe tartozó, gyakorlati képzést ellátó intézményeknél összesen 1125 alkalommal ellenőrizte a támogatások felhasználást, ennek nyomán intézkedésekre nem volt szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya