Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 18. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rengeteg jótékony hatása van a fűszeres ételeknek

Rengeteg jótékony hatása van a fűszeres ételeknek

A fűszerek többre jók, minthogy ízletessé teszik az ételeket. A chili paprika, a habanero és a cayanne amellett, hogy élvezetesebbé varázsolják az ebédet, számos jótékony egészségügyi hatással is rendelkeznek. Hogy melyek ezek? Kiderül a Fox News cikkéből.

Tanulmányok mutatták ki, hogy a csípős, fűszeres ételek extra kalóriát égetnek el azáltal, hogy ideiglenesen felgyorsítják az anyagcserét. Emellett általában hogyha valaki erős ételt eszik, kisebb adagokkal is jóllakik, mint egyébként, ezáltal eleve kevesebb kalóriát visz be szervezetébe.

A fűszeres ételek egy másik előnye, hogy javítják a szív működését és ezzel együtt csökkentik a káros koleszterin szintjét. Mindez a csípős ételekben található kapszaicinnek köszönhető, ami úgy csökkenti a koleszterint, hogy közben növeli a vér áramlását azáltal, hogy blokkolja azt a gént, amely az artériák szűkülését okozza.

Bizonyítékot találtak arra vonatkozóan is, hogy a fűszeres ételek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek, emellett hatékonyan csökkentik a vérnyomást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).