Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 19. 00:00, vasárnap | Helyi

Tatabányán nyitott irodát a regionális fejlesztési ügynökség

Tatabányán nyitott irodát a regionális fejlesztési ügynökség

Megyeházán irodát nyit a regionális fejlesztési ügynökség

Molnár Tamás, a KDRFÜ ügyvezető igazgatója és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke látta el kézjegyével pénteken azt a dokumentumot, melynek értelmében október 13-tól Tatabányán, a Megyeházán irodát nyit a regionális fejlesztési ügynökség, így a vállalkozók helyben intézhetik a pályázatokkal kapcsolatos ügyeket információkat, nem kell Székesfehérvárra utazniuk. Az ünnepélyes aláíráson a résztvevőket köszöntötte Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Molnár Tamás elmondta, megyei önkormányzattal kialakult tulajdonosi kapcsolat és szoros együttműködés nyomán a megyei közgyűlés elnöke kezdeményezte, hogy teremtsék meg a KDRFÜ közvetlen elérhetőségét a megyeszékhelyen.
A közös elképzeléseket a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága támogatta, így kerülhetett most sor az iroda megnyitására, mely a Megyeháza első emeletén, a 151. számú szobában várja a jelenlegi kedvezményezetteket és az uniós pályázatok iránt érdeklődőket, hétfőtől szerdáig 9-14 óráig, pénteken pedig 9-13 óráig.
Az ügyvezető igazgató kifejtette, a fejlesztési ügynökség a Közép-Dunántúli Operatív Program kapcsán 227 Komárom-Esztergom Megyei projektet kezel, mintegy 40 milliárd forint összegben.
Popovics György, a közgyűlés elnöke elmondta, a megyei önkormányzat fő feladata a területfejlesztés, a vidékfejlesztés és a területrendezés. A megye a fejlesztési ügynökséggel együttműködve 2013 nyarától megkezdte a támogatásra érdemes elképzelések összegyűjtését, ennek eredményeképpen 1200 projektet kezelnek, melyek fejlesztési költségigénye meghaladja a 94 milliárd forintot.
Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere a megyei közgyűlés elnökével egyetértésben kifejezte reményét, hogy az iroda gyorsítani fogja a jelenlegi kedvezményezettek és a KDRFÜ közötti információáramlást, valamint információkkal segíti a leendő pályázókat. Szólt arról is, hogy a társaság tevékenysége kiterjed a teljes Közép-dunántúli Régió területére, de eddig ügyfélszolgálati irodával csak a cég székhelyén, Székesfehérváron rendelkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya