Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 17. 09:04, csütörtök | Helyi

Tavasz- és Húsvétváró a napközi otthonban

Tavasz- és Húsvétváró a napközi otthonban

Bízzunk benne, hogy a környei Idősek Napközi Otthonában második alkalommal tartott, immáron hagyományosnak tekinthető tavaszváró valóban elhozza a hírnököt, a nyár ígéretét

Bár a hétfői program időpontjában az épületen kívül – a tavalyihoz hasonlóan – ezúttal sem szikrázott a napsütés, a szívekben felragyogott.
A környei és vértessomlói klubtagokat Halász-Becker Anita szolgálatvezető köszöntötte, képletesen a ház falai közé varázsolva a madarak erdei csicsergését, a mezők, kertek zöldülését, a rügyfakadást.
Mi az? - kérdezte Vén Rigó. Tavasz - felelt a Nap. Megjött? - kérdezte Vén Rigó. Meg ám! - felelt a Nap. Szeretsz? - kérdezte Vén Rigó. Szeretlek! - szólt a Nap. Akkor hát szép lesz a világ? Még szebb és boldogabb! – hangzott el Szabó Lőrinc műve immáron a Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságainak tavaszi versekből, dalokból, játékokból kötött ajándékcsokrában, amely meghatódott, láthatóan olykor múltba révedező, szeretetteljes mosolyt csalt az arcokra.
Minthogy közeledik Húsvét, a kicsik bájos előadása után Halász-Becker Anita a keresztény világ legnagyobb ünnepéről, jeles napjairól és a népszokásokról szólt: a harangok nagycsütörtöki elhallgatásáról, Jézus Krisztus nagypénteki haláláról, a harangok nagyszombati visszaérkezéséről Rómából, Jézus Húsvétvasárnapi feltámadásáról, az ételszentelésről, és a hétfői locsolkodás hagyományáról, melynek alapját a víz tisztító, megújuló erejébe vetett hit adta.
Bár úgy tűnik, hogy a tavasz még kicsit incselkedik, az ünnep már itt kopogtat, s hétfőn picit be is kukkantott az otthonba. Az előtérben a környei Nő Klub és a vértessomlói Somlói Józsefné kézműves remekei idézték a Húsvét hangulatát, s a szolgálat munkatársai is szorgoskodtak az eltelt napokban: a bájos meglepetéssel készülő óvodásokat – szó szerint – egy kosárnyi nyuszis tartós csokoládétojással ajándékozták meg, a klubtagokat pedig filcből varrt sok-sok színvirágos, tojásformájú függődíszekkel, s egyáltalán nem utolsó sorban valamennyiüket finomabbnál-finomabb süteménnyel.
A tavaszváró délelőtt kedves nosztalgiázó beszélgetéssel zárult. Föl a dunnát, és sutty be a hideg vizet vödörből! – így emlékezett az egyik hölgy klubtag, s abban is egyetértettek a gyengébb nem képviselői, hogy annak idején lelkesen, szívvel-lélekkel festették a hímes tojásokat, s bizony nagyon várták a locsolókat… és jegyezték azt is, hogy ki érkezett, s ki nem…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya