Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 31. 16:06, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Temetési vállalat kirakatában fedezte fel saját arcképét Párizsban egy francia újságírónő

Temetési vállalat kirakatában fedezte fel saját arcképét Párizsban egy francia újságírónő

Ismeretlen névvel és adatokkal saját arcképét fedezte fel véletlenül egy párizsi temetkezési vállalat kirakatában egy újságírónő.

Hélene Crié-Wiesner amerikai-francia újságírónő egyik barátja Párizs utcáin sétálgatva vette észre a kirakatban egy halálhír illusztrálásaként az újságírónő egy átlátszó kockába gravírozott 3D-s, holografikus arcképét. A kép alatt számára ismeretlen név és adatok szerepeltek: Brigitte Martin (1959-2009). Úgy vélte, Crié-Wiesner valószínűleg eladta a kép használatának jogait.
A szabadúszó újságírónőnek azonban sejtelme sem volt arcmása ilyen formájú felhasználásáról. Korábban ezt a hirdetés alapjául szolgáló fotót használta a Rue 89 francia hírblogon közölt, gazdasági témákkal foglalkozó rovatában. Mint kiderült, a temetkezési vállalat a képet Franciaországban több üzlete kirakatában is használta szolgáltatásai reklámozásához engedély nélkül.
Crié-Wiesner a temetkezési vállalat üzletében magyarázatot követelt. Az ott dolgozó nő elmondta, hogy a szolgáltatásukat bemutató mintapéldányt az emlékhologramokat készítő vállalkozó hozta be hozzájuk. Abba beleegyezett, hogy bevegyék a kirakatból Crié-Wiesner képét, de nem adta át a hologramot az újságírónak.
A temetkezési vállalkozás vezetője, Francis Duval bocsánatkérő üzenetet hagyott Crié-Wiesnernek: "Nagyon sajnáljuk a történteket: egy kedves, őszinte arcot kerestünk az interneten, de nem győződtünk meg arról, hogy a kép felhasználható-e".

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára