Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 29. 00:00, vasárnap | Helyi

További támogatás a rezsicsökkentéshez

További támogatás a rezsicsökkentéshez

Önkormányzati támogatás, az „Otthon melege” pályázaton induló társasházaknak

Az „Otthon melege” energetikai pályázaton támogatást elnyerő társasházak és lakásszövetkezetek önerő támogatásáról döntött Tatabánya Közgyűlése a március 26-i ülésen.

Az Önkormányzat az „Otthon Melege Program” című pályázaton állami támogatást elnyert társasházak és lakásszövetkezetek részére, a szükséges önerő kiegészítéséhez pályázati felhívás keretében biztosít támogatást. Támogatásként 10% és további 10 % -maximum 5 év alatt visszatérítendő- kamatmentes kölcsönt biztosít az önkormányzat. Lakásonként 100000 Ft támogatás és 100000 Ft kölcsön; összességében 200000 Ft támogatás adható a keret kimerüléséig. Az önkormányzati támogatás folyósításának feltétele, hogy a pályázó lakóközösségek állami támogatásban részesüljenek.

Schmidt Csaba polgármester hangsúlyozta: Ez egy hosszú ideje várt lehetőség. A társasházak ezzel a pályázati támogatással jelentős, akár 50-60 %-os megtakarítást is eltudnak érni. Mint mondta: bízik benne, hogy a lakóközösségek élnek majd ezzel a kiváló lehetőséggel. Amennyiben az állam a családi házakra is kiír hasonló pályázatot, úgy Tatabánya, - az egyenlő támogatás elve alapján és a költségvetési lehetőségek figyelembevételével-, hasonlóképpen segítené a tatabányai pályázókat. A támogatás része, az Önkormányzat rezsicsökkentési plusz programjának.


Az országos „Otthon Melege” állami energetikai program ZFR-TH/15 jelű pályázaton a minimum 4, de maximum 60 lakásos, 1946 után épült, távfűtéssel, házközponti fűtéssel, illetve lakásonként egyedi fűtéssel ellátott lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek állami támogatást. Ennek mértéke nem haladhatja meg a támogatás szempontjából elszámolható költségek 50 százalékát. Az állami pályázatokat 2015. április 30-tól lehet benyújtani a keret kimerüléséig. Támogatott munkaelemek: Homlokzati nyílászárók energiamegtakarítást eredményező cseréje, felújítása; homlokzatok és zárófödémek hőszigetelése; épületgépészeti rendszerek korszerűsítése, energiamegtakarítást eredményező felújítása; megújuló energiafelhasználás kialakítása vagy növelése. A támogatott beruházásnak egy éven belül meg kell valósulnia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya