Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Szeptember 22. 14:23, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Zalabai Zsolt and KISS THE WALL

Zalabai Zsolt and KISS THE WALL

Beszélgetés Zalabai Zsolt drift versenyzővel, a Brezova Drift Team által 2014. október 11-12-én megrendezésre kerülő: KISS THE WALL, avagy INDULJON A FAL elnevezésű rendezvény előtt.

Zsoltról pár sor: 2006-ban a Kecskeméti gokart pályán már ott volt, mint néző az első magyar drift versenyek egyikén. 2009-ben kezdett el ismerkedni a sporttal, majd 2011-ben egy hirtelen felindulásból, a pro vizsga letétele után indult a parádi hegyi drift-en. Azóta nincs megállás számára!

KISS THE WALL avagy INDULJON A FAL!Mit jelent ez, miképp értelmezzük?
- Maga a Kiss the Wall kifejezés, a drift népszerűvé válásával együtt került be a köztudatba, általában minden pályán vannak olyan érintési pontok, zónák melyekhez a kvalifikáció és a verseny során minél közelebb kell az autó farával csúszni.

Kik és milyen autóval indulhatnak itt?
- Mivel Magyarországon még nem rendezett senki ilyen versenyt, elég nehéz meghatározni a technikai, illetve a személyi feltételeket. Mindenképp fontos, hogy a vas hátul hajtson! Olyan versenyzőknek javaslom a nevezést, akik már összeszoktak autójukkal, mert fontos, hogy érezzük a kocsi határait. Ügyeljen mindenki a biztonságra sisak, zárt ruházat stb. Mivel a szervezők elég nagy nézőszámra számítanak, nekik mutatni kell valamit, így a tehetség sem utolsó!

Mit kap a néző, ha kilátogat?
- Szerintem hatalmas buli lesz, látványos, illetve azt kapja a kilátogató, amiért például végignéz egy autóverseny közvetítést a tv-ben, hogy "végre történjen már valami!" Hát itt fog szinte minden percben!

Miképp készülsz fel egy ilyen rendezvényre?
- A bajnoki forduló utolsó versenye után, már nagyon nem fogunk semmit változtatni az autón, legfeljebb Gulyás Attila és Kövér Péter csapattagok ígérete szerint egy kicsit erősítünk a "kocsi érintési pontjain"!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.