Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 15. 05:00, szombat | Sport
Forrás: ujasz.hu

2X45 perc helyett 3X30 lenne a focimeccsek ideje

 2X45 perc helyett 3X30 lenne a focimeccsek ideje

Idő kell a reklámoknak.

Az International Board a futballszabályok alakítója és őrzője, 1886-ban alakult meg Angliában. Mai szemmel furcsa helyzet hozta életre. Addig a brit szigetek négy szövetsége (angol, skót, walesi, ír) a hazai pályán játszó csapat szabályai szerint rendezte az egymás közti mérkőzéseket. Az életre hívott szervezet ezt a káoszt szüntette meg. A négy alapító mellett 1913.-ban bevették a Nemzetközi Labdarugó Szövetség (FIFA) két delegáltját is. A kibővült grémiumban továbbra is szigetországi fölény volt, hiszen a döntéshez a tagok 4/5–ének szavazata kellett. 1958-ban a FIFA még két tagot delegált , a szavazati arányt ¾-re módosították. A nyolc fős testületben hat szavazat szükséges bármilyen szabályváltoztatáshoz.
A foci szabályai az elmúlt 15-20 évben kezdtek rugalmasan változni. A cserék engedélyezése. a sárga-piros lapok rendszeresítése az új les szabály alkalmazása mind a Board döntésein alapultak. Az elkövetkező néhány évben újabb változások várhatók. A futballközvetítésekben érdekelt csoportok (kereskedelmi televíziók, internetes közvetítő láncok) igényeit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Az egyik újdonság a játékidő módosítása. 2X45 perc helyett 3X30 perc lenne. Több szünet, több reklámidő és a játéknak is jót tenne, mert még pergősebb izgalmasabb lenne. A másik is unaloműző lesz: Egyenes kieséses mérkőzéseken a 11.-es rúgásokat a meccs elején „elintéznék”. Ha a végeredmény döntetlen, akkor jönne a hosszabítás. Ez a módszer megakadályozná 1-90. percig tartó, a hosszabbításra majd a büntetőkre „blazírozó” antifutballt!
Nekünk most nagyon jól jönne egy ideiglenes szabálymódosítás: ha a vb selejtezőkön, a magyar csapat 13-15 emberrel játszhatna….akkor lenne esélyünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.