Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. December 15. 09:39, kedd | Helyi
Forrás: police

A fagyhalál ellen küzdenek

  A fagyhalál ellen küzdenek

A szociális segítők és a rendőrök folyamatosan ellenőrzik, hol lehetnek még az utcán élők között olyanok, akiknek tartózkodási helyét nem ismerik a segítők.

Folyamatosan ellenőrzik a rendőrök azokat a helyeket, ahol gyakran fordulnak meg az utcán élők és ahol ki vannak téve a hideg idő veszélyeinek. Komárom-Esztergom megyében a segítség több helyről érkezik. A rendőrök mellett az Utcai Szociális Segítők Egyesületének munkatársai is járják a megye nagyobb településeit, elsősorban azért, hogy tájékoztassák a rászorultakat a melegedőkről, illetve arról, hogy mikor és hol juthatnak ingyenesen meleg ételhez, italhoz. Az egyesület és a tatai rendőrök 2015. december 14-én közös járőrszolgálatot tartottak és együtt keresték a városban élő hajléktalanokat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emellett az állampolgárok összefogását is kéri. A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a lakókörnyezetben is előfordulhatnak olyanok, akik pillanatnyi egészségi állapotuk miatt szorulnak mások segítségére, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban esetükben szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy a rendőrség értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthasson a bajbajutottaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya