Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. November 15. 11:24, kedd | Helyi

Körültekintőek a lakásvásárlók Tatabányán és környékén

 Körültekintőek a lakásvásárlók Tatabányán és környékén

Minden ötödik magyar család tervez a következő 1-2 évben lakáscélú beruházásokat – derül ki a Fundamenta és a Trend-Budapest piackutató közös felméréséből.

A kutatás szerint a lakáscélú beruházást tervezők között a többség (72 százalék) legfeljebb 3 millió forint összegű beruházásban gondolkodik.

A hitelfelvétel terén óvatosság jellemzi a hazai lakosságot, hiszen csak 6,7%-uk tervezi hitelfelvételből megoldani lakáscélú beruházását.

A fenti adatok is jól mutatják, hogy a lakosság körében is egyre jellemzőbb a felelős pénzügyi magatartás: egyértelműen csökken azok száma, akik egy lakáshitel felvétel előtt ne gondolnának át alaposan minden szempontot. A megváltozott viszonyokhoz a pénzintézetek is igyekeznek alkalmazkodni: ”A legtöbb bank az ügyfelek igényeivel összhangban arra törekszik, hogy minél átláthatóbb és kiszámíthatóbb hitelkonstrukciókat kínáljon.” - mondja Ordacsiné Paulik Zsuzsanna, az MKB Bank tatabányai fiókvezetője. A lakosság változóban lévő pénzügyi kultúrájának is köszönhető, hogy az elmúlt 1-2 évben jellemző a referenciakamathoz kötött konstrukciók elterjedése Tatabányán és környékén is, melyek esetében a hitelkamat az adott referenciahozamból és a bank által meghatározott kamatfelárból tevődik össze. Ordacsiné is megerősítette ezt a tendenciát, amelyet a fiókvezető elmondása szerint jól mutat az a tény, hogy fiókjukban az újonnan folyósított lakáshitelek 100%-ban a referenciakamathoz kötött hitelek közül kerülnek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya