Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. November 12. 10:56, szombat | Helyi

Közel 500 milliós fejlesztés

 Közel 500 milliós fejlesztés

Közel félmilliárd forintos beruházással létesített új csarnokot az ipari parkban a Becom Electronics Hungary Kft., az új részlegben 22 munkahely jött létre

A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, az új üzemcsarnok építésére az Új Széchenyi Terv 144 millió forintos támogatását nyerte el a vállalat.

A Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő Becom Electronics Hungary Kft. meglévő gyárát 480 millió forintos beruházással új üzemcsarnokkal bővítette, melyben digitális árammérő órákat gyártanak. Az átadó ünnepségen Schmidt Csaba többek között elmondta: Tatabánya jól halad azon az úton, amely a munka alapú gazdaság megteremtése felé vezet. A polgármester szerint a helyi gazdaságfejlesztés szövetséget igényel a kormányzat és az önkormányzatok között. Ehhez a szövetséghez meg kell teremteni a forrásokat, amelyek, mint a most csarnokavató is bizonyítja, az Új Széchenyi Tervben rendelkezésre állnak – jelentette ki a város vezetője.
„A gazdaságfejlesztési munka az elmúlt időszakban is eredményes volt, többek között elkezdte a termelést a Samsung gyára, a Henkelnél folyamatban van az átadás, a Mivisa amellett döntött, hogy az ipari parkban kezdik majd el a konzervdobozok gyártását, és már építi üzemcsarnokát. Tavaly a munkanélküliek száma meghaladta a 3700-at, ez a szám az idén őszre 2929-re csökkent. Tudjuk, hogy a Grundfos, az AGC, a Sanmina-SCI is jelentős növekedést produkált 2010-hez képest. Az ipari parkban az Új Széchenyi Terv vállalkozás-fejlesztési támogatásának köszönhetően, a Becom mellett bővíti a kapacitását az Impreglon és az FCI is.” – összegezte az új üzemcsarnok avatásán Schmidt Csaba.
Az átadás után mintegy 820 millió forintos technológiai korszerűsítést hajtanak végre - ismertette Johann Bock tulajdonos-ügyvezető, akitől megtudtuk: az osztrák székhelyű Becom Electronics GmbH tulajdonában lévő vállalkozás digitális elektromos mérőórákat, kijelzőket, LED világítási és kórházi kommunikációs rendszereket, mikrofonokat, fényszóró alkatrészeket gyárt. A társaság árbevétele az elmúlt három üzleti évben folyamatosan emelkedett, 2009-ben meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya