Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 19. 08:47, hétfő | Helyi sport

105 gól a jubileumi Karácsony Kupán

105 gól a jubileumi Karácsony Kupán

Pontosan 30 esztendeje, 1981-ben csaptak össze első alkalommal a környei általános iskola tornatermében labdarúgócsapatok, hogy eldöntsék, ki viheti haza a Karácsony Kupát.

Merthogy hiába a hideg és a tél, a bőrt rúgni kell…
A kezdeményezés olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy azóta sem múlt el egyetlen december sem a már hagyományos karácsony előtti teremfoci nélkül, melynek rendezője évek óta az önkormányzat képviselő-testületének Kul­tu­rá­lis, Okta­tási, Sport és Nem­ze­ti­ségi Kisebb­ségi Bizott­sága.
Szombaton hat együttes küzdött két csoportban, körmérkőzések során a kupáért, s Török Mihály főszervező a döntő összecsapás, a Bridgestone – Vashíd meccs előtt így fogadkozott, pontosabban szurkolt a környei fiataloknak: megeszem a kalapom, ha nem a Vashíd győz!
Erre – a Vashíd játékosainak köszönhetően – nem került sor, mivel 3:1 arányban felülmúlták a Bridgestone együttesét, amely így a második helyen végzett. Az idei Karácsony Kupa harmadik helyét az Aligators szerezte meg, negyedik lett a Csipet-csapat, ötödik a Transintertop, s hatodik a No Name.
A nap folyamán pontosan 105 gól született, ebből hetet Zelenai Erik (Vashíd) szerzett, aki el is nyerte a Gólkirályi címet. Annak nehéz lenne utánaszámolni, hogy hány kapura rúgást védett ki sikerrel Lord Sándor (Vashíd) hálóőr, az viszont biztos, hogy ő is magabiztosan hódította el a legjobb kapusnak járó elismerést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;