Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Október 28. 09:43, péntek | Helyi

4,4 milliárd a Modern Városok Program végrehajtására

4,4 milliárd a Modern Városok Program végrehajtására

A kormány 4,4 milliárd forinttal növelte meg városunk forrásait a Modern Városok Programban szereplő beruházások magvalósítására.

A megyei jogú városok közül Tatabánya kapta a negyedik legnagyobb forrásbővülést - jelentette be Schmidt Csaba polgármester a képviselő-testületi ülés szünetében tartott sajtótájékoztatóján.
A város a támogatást elsődlegesen az új piac és vásárcsarnok építésére szeretné igénybe venni, valamint közútfejlesztésre, mint az ipari park úthálózatának fejlesztésére, a Sárberek-Bánhida közúti összeköttetés megteremtésére, valamint a Dózsa György úti felüljáró felújítására - ismertette a polgármester.
Schmidt Csaba emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel márciusban írtak alá megállapodást a Modern Városok Program megvalósításáról, akkor a Tatabánya számára korábban a Térségi Operatív Programban (TOP) 13 milliárd forint állt rendelkezésre városfejlesztési feladatok megvalósítására.
Az önkormányzat a kormánnyal és a minisztériumokkal együttműködve folyamatosan dolgozik azon, hogy a lehető leghamarabb, a lehető legtöbb beruházást elindítsák, és megtalálják azokat, melyek Európai Uniós forrásból finanszírozhatók - mondta Schmidt Csaba.
A támogatás lehívásához el kell készíteni a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának módosítását, melyben az önkormányzat javaslatot tesz. a megemelt források felhasználására. Ezt követően a kormány kiír egy Európai Uniós pályázatot és erre kell benyújtani a konkrét fejlesztési elképzelést. A pályázatokat 2017 első felében kell leadni, a beruházások legkorábban a jövő év második felében kezdődhetnek meg – mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya