Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 13. 16:00, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: InfóTatabánya

8. Tata és Térsége Civil Napok

8. Tata és Térsége Civil Napok

A 8. Tata és Térsége Civil napok rendezvénysorozata kapcsán tartottak ma sajtótájékoztatót a programok létrehozásában résztvevő civil szervezetek képviselői.

A tatai Helyőrségi Művelődési Otthonban tartott tájékoztatón Domonkos Ágnes a Tata és Térsége Civil Társulás elnöke elmondta, hogy immár 8.alkalommal szervezik civilek a programokat.

- A civileknek egyre nehezebb ezeket a programokat megszervezni, mert ezekben a témákban jelentősen lecsökkent a pályázati lehetőségek száma, és ezáltal a hasonló kezdeményezésekre fordítható keret is alacsonyabb, mégis rendkívül sokszínű programokat sikerült megszervezni. A most készülő „civil törvény” várhatóan pozitív változásokat hoz majd a pályázatokat illetően – ismertette a sajtó képviselőivel. Ezután bemutatta az egy hétig tartó programsorozat főbb helyszíneit és eseményeit.

Keresztesi József a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság szakmai vezetője kiemelte a civil alapítványok és szervezetek öntevékenysége és a polgárok aktív részvétele fontosságát a város kulturális életében.

- Az aktív működés és a rendszeres kapcsolattartás fontos eleme a civil szervezetek, a város, valamint a kistérség lakói életében.- mondta Keresztesi József, majd ismertette a népfőiskolai társaság által szervezett programokat.

Cserteg István, a Peron Music Alapítvány ügyvezetője kiemelt néhány programot a szeptember 16. és 25. között zajló rendezvénysorozatból. A Fiatal Utazók Klubja vagy közismertebb nevén a FUK, már 35 éve folytatja rendkívül sokszínű tevékenységét Tata városáért. A programsorozat első napján, pénteken 18 órakor kerül bemutatásra a klub életét bemutató könyv. Ismertette továbbá az alapítvány saját szakmai programját is, amelyet a Tatai Szabadtéri Geológiai Múzeum területére hirdettek meg „Tehetségpont, tehetség gondozás most” címmel.
A rendezvénysorozat nyitó ünnepsége 2011.szeptember 16-án, pénteken 16 órakor lesz a tatai Helyőrségi Művelődési Művelődési Otthonban. Az eseményt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke nyitja meg.
Az egy héten át tartó programok ismertetését itt olvashatják:

http://infotatabanya.hu/program_olvas/permalink:8-tata-es-tersege-civil-napok-2011-09-16/

Címkék: alapítvány, civil, tata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.