Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 06. 09:41, hétfő | Helyi

A diploma mellé munkahelyet garantál az Edutus Főiskola, ahol a tandíj is ledolgozható

A diploma mellé munkahelyet garantál az Edutus Főiskola, ahol a tandíj is ledolgozható

A Budapesten és Tatabányán működő 3.000 fős Edutus Főiskola minőségistandardjaiban bízva 2012-től pénzügyi garanciát vállal képzéseiért,továbbá nem kényszeríti hallgatóit diákhitel felvételére, mert ahallgatók szakmai gyakorlatként, vagy képzési profiljukba illeszkedőfeladatokkal ledolgozhatják tandíjukat.

Ha az Edutus Főiskola hallgatója a választott képzés feltételeit azelőírtaknak megfelelően teljesíti, a főiskola karrierközpontja aprogramban részt vevő fiatalt személyre szabott, intenzívmunkahelykereséssel segíti a diploma megszerzését követő fél év során.Ha a hallgató álláskeresése hat hónapig sikertelen, a főiskola
térítésmentesen biztosítja az átképzést, azaz egy új - a diákkalközösen kiválasztott - felnőttképzési program elsajátításánaklehetőségét.
Amennyiben a hallgató az átképzéssel nem kíván élni, választhatja azta lehetőséget is, hogy a főiskolától az eredeti szakjának egyszemeszterre vonatkozó költségtérítési összegét egy összegbenálláskeresési támogatásként megkapja.

A felsőoktatási helyzet körüli megválaszolatlan kérdések miattifokozott érdeklődésre reagálva az Edutus Főiskola felvételiinformációs irodát nyitott Budapesten a Falk Miksa utca 1. szám alatt,és Tatabányán, a Stúdium téren. Mindkét helyszínen az iskolaválasztáselőtt álló diákok és hallgatók tájékoztatásra helyezik a fő hangsúlyt.
Az érdeklődők nem csak az Edutus képzéseiről kapnak tájékoztatást, akihelyezett tanulmányi osztály munkatársai a teljes felvételieljárásban segítenek, bármelyik intézménybe is jelentkezzen a leendődiák.

Ledolgozható tandíj és tehetséggondozó programok

A felsőoktatás finanszírozásának átalakulására reagálva, a hallgatókfinanszírozási terheinek csökkentését elősegítendő szélesítette ahallgatók támogatási rendszerét az Edutus Főiskola: a nagyérdeklődésre számot tartó ledolgozható tandíj program melletttehetséggondozó programokat indított Premium és Pegazus néven.A programokkal a hallgatók képzését leendő munkaadóik támogatják,illetve az elsőévesek nem szorulnak diákhitel felvételére vagy egyébhitelkonstrukció igénybevételére, mert a diákok által megszerezhetőforrások akár a teljes finanszírozás mértékét elérhetik.A ledolgozható tandíj rendszerében az elsőéves diákokat az intézményiskolaszövetkezete a főiskolával kapcsolatban álló vállalkozásokhozközvetíti ki. Munkájukért a hallgatók iskolaszövetkezeti bért kapnak,amelyből a tanulmányaikat finanszírozhatják.

Edutus Prémium - a legtehetségesebbeknek

Az Edutus Premium programban a főiskola egy belső versenyeztetésenkeresztül választ ki évente 10-30 hallgatót, akiket ösztöndíjjal ésemelt szintű képzésekkel, munkaadói igényekre épülőkompetenciafejlesztésekkel támogat, mely többletismeret révéntársaikhoz viszonyítva jelentős előnyt szerezhetnek a szakmájukban, sez az elhelyezkedési és az egyéni karrierlehetőségeiket is növeli.

Edutus Pegazus - a gyakorlatias diákoknak

A Pegazus programban a főiskola tehetséges - már a képzés folyamánvilágos szakmai elképzelésekkel rendelkező - hallgatóit támogatják,hogy azok a tanulmányaik befejezése után a programba bekapcsolódottvállalatoknál helyezkedjenek el, mint a leendő munkáltató céget márbelülről is ismerő, speciálisan képzett szakemberek.A kiválasztás a vállalati partner és az Edutus Főiskola által
szervezett "Tehetségek versenyén" elért eredmények alapján történik. Avállalat már a képzés folyamán kiválasztja az ő "Pegazusát" akivel mára képzés ideje alatt foglalkozik, együttműködik, így duálissá téve aképzést és előkészítve a későbbi diplomaszerzés utáni sikeresegyüttműködést munkáltató és munkavállaló között.

Az Edutus Főiskola a tatabányai campuson mindenkinek kollégiumot -életmód és sport campus szolgáltatást - biztosít. A ledolgozhatótandíj programjába a főiskola beemelte a ledolgozható kollégiumi díjatis, melyet - hasonlóan a ledolgozható tandíjhoz - a program keretébenvégzett munkával teljesíthetnek a hallgatók.

Bővebb információk:
Dr. Tóth Gáborstratégiai főigazgató
Edutus Főiskola
toth.gabor@edutus.hu
30-218-35-30

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya