Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 10. 14:53, hétfő | Helyi

A dzsessz újra megszólal Tatabányán

A dzsessz újra megszólal Tatabányán

Októbertől márciusig most sem maradnak kedvenc zenéjük nélkül a dzsessz rajongói. Október 12-én szerdán este 19 órakor az Erkel Ferenc Zeneiskola ad otthont az idei első Dzsessz-szerda hangversenynek.

- "2005 novembere óta ez már a hetedik szezon és a 31. Dzsessz -szerda amelyet megrendezünk – mondta Pleier Tamás az esemény védnöke. „Ezidáig évente öt koncertet tartottunk, de a mostani koncertsorozatunk - melynek előadásai havonta kerülnek megrendezésre - egy jeles támogatónak az AGC autóüveggyárnak köszönhetően, idén bővülhet még egy hangversennyel. A szervezők azon is dolgoznak, hogy a fantasztikus dzsessz élet Tatabányán egy nagyobb szabású rendezvénnyel is bővülhessen Reméljük a műfaj rajongói már nagyon várják, hogy újra szóljon a dzsessz Tatabányán.”
A Dallam Alapítvány képviseletében Ludányi Tamás elmondta, hogy az elmúlt hat koncertév rendkívül sikeres volt, nemzetközi szintű hazai zenészeket tudtak a dzsessz-szerda programsorozatra Tatabányára csalogatni.
- "A törzsközönséget idén is kitűnő program várja. Szerdai hangversenyünkre a Juhász Gábor Triót várjuk. A kiváló gitárművésszel Papesch Péter és Födő István alkot triót. Érdekességnek elmondanám, hogy legutóbbi „1978” címen kiadott CD-jük 2009-ben az „Év CD”-je lett. Novemberben Sárik Péter, Decemberben Váczi Eszter érkezik hozzánk. A jövő évet Kovács Kornél és csapata előadásával indítjuk, februárban a Tatabányai Big Band koncertezik és márciusban a Balla Quartett előadásával zárunk. Minden érdeklődő, zenekedvelőt nagyon sok szeretettel várunk koncertjeinkre" – zárta Ludányi Tamás.

Fotó: Pleier Tamás és Ludányi Tamás

V.A.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya