Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Április 28. 08:47, kedd | Helyi sport
Forrás: utanpotlássport

A hónap műhelye az OMS-Tata Iron Trade Vívó SE

A hónap műhelye az OMS-Tata Iron Trade Vívó SE

Rendkívül jó hangulatú ünnepségen, huszonhetedik alkalommal adták át  a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat.

A címet és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt a márciusi teljesítménye alapján az egyéni kategóriában az OMS-Tata Iron Trade Vívó SE nyerte, míg a csapatok között az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia diadalmaskodott az elmúlt negyedév eredményei alapján. A százezer forintos közönségdíjat az ESMTK birkózói érdemelték ki.
Munkatársunktól•Bármerre nézett az ember hétfő délelőtt a MOB székházának tárgyalótermében, mindenhol mosolygós arcokat látott. Naná, hiszen a jelenlévők – kiemelkedő teljesítményért – vehették át a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat. Egyéni kategóriában az OMS-Tata Iron Trade Vívó SE érdemelte ki a megtisztelő címet, míg a csapatok közül – december után újra – az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia diadalmaskodott.
Természetesen a magyar jégkorong-válogatott vb-szereplése, azaz az A csoportba jutás mellett senki nem mehetett el szó nélkül. Így mielőtt a díjazottakhoz került volna a szó, a fehérváriak két, Krakkót megjárt juniorkorú játékosát, Erdély Csanádot és Vincze Pétert köszöntötték. De nemcsak nekik járt a méltatás a jelenlévők közül, hanem a tatai vívóknak, azaz a márciusban junior Európa-bajnoki címet nyerő párbajtőröző Kun Annának és a csapatban Eb-ezüstérmes Esztergályos Patriknak is.
Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu-t működtető Mediabook Kiadó vezetőjének a fiatalok sikereit elnézve a Corvin Áruház egykori szlogenje, a „Minden szinten, szinte minden” jutott eszébe, míg Fábián László, a MOB sportigazgatójának a szisztematikus munka, amely a kiemelkedő eredményekben mutatkozik meg. Vas Gábor, a Decathlon Magyarország sportigazgatója szintén az utánpótlás-nevelés fontosságát emelte ki, sok sikert és kitartást kívánt a további munkához, amelyhez reményei szerinte a félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványok is hozzájárulnak.

Csampa Zsolt a vívószövetség elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt másfél-két évben többek között a Decathlon és a Héraklész-program segítségének köszönhetően a vidéki klubok is stabilan teljesítenek. Az iskolai vívóprogram szintén jó lehetőség arra, hogy országszerte felleljék a tehetségeket, de a szövetség nemcsak arra helyezi hangsúlyt, hanem az edzői bázis szélesítésére is.
Plásztán Attila, az OMS-Tata Iron Trade Vívó SEügyvezető igazgatója és edzője kiemelte, hogy Partali Csaba, illetve Juhász Bence személyében két olyan fiatal edzőkollégával dolgozik, akik korábban az ő tanítványai voltak. Így a hangulat igazán családiasnak mondható a húsz éve működő egyesületben. A nemzetközi sikerek tavaly kezdtek jönni, amikor többek között Esztergályos Patrik kadet-világbajnok, majd ifjúsági olimpiai bajnok lett, s azzal együtt egyre több gyerek kezdett el ismerkedni a vívóteremmel.
Esztergályos Patrik kiemelte: a kiváló nemzetközileg eredmények a klubban folyó magas színvonalú munkának köszönhető. Siklós Eriknek, a MOB kommunikációs igazgatójának a kérdésére pedig elmondta, Kun Anna és ő is minta lehet Tatán a fiatalabb generációnak. Például a nandzsingi ifjúsági olimpia után az egyik kissrác az iskolában odarohant hozzá, és azt mondta, csúcs szuper, és ő példaképe. Akkor gondolt arra, hogy érdemes csinálni.
Minden bizonnyal a jégkorongozóknak is ugyanaz jár a fejükben napok óta. A Krakkóból épp csak hazatérő ifjak közül Erdély Csanád a fehérvári akadémiát méltatta, ahol fantasztikus munka folyik. Éppen ezért biztos abban, hogy minden évben legalább egy-két fiatal játékos beverekszi magát a Fehérvár felnőttcsapatába és onnan a válogatottba is. Ezért nyilván nagy harc lesz, de az még jobb teljesítményre sarkallhatja a feltörekvő ifjúságot. A tizenkilenc éves csatár – korát meghazudtoló bölcsességgel – fogalmazta meg, hogy a siker eléréséhez alázatra van szükség. Arra kell törekedni, hogy ne csak a jégen, de az iskolában is jól teljesítsen az ember, mert a tanulás rendkívül fontos.
Fekti István, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia igazgatója azzal kezdte: nem számítottak arra, hogy rövid időn belül másodszor nyerik el a műhelydíjat, de szeretnek erre a rendezvényre járni, így bármikor szívesen jönnek újra. A sportvezető szintén az alázatról beszélt, és gratulált azoknak a nevelőedzőknek, akik többek között az akadémia első ékkövének számító Erdély Csanádot és Vincze Pétert is felnevelték. Külön kiemelte id. Ocskay Gábort, az akadémia tiszteletbeli elnökét, az utánpótlás-nevelés „atyját”, Kercsó Árpádot és a juniorcsapat edzőjét, Tyler Dietrichet.

Ocskay Gábor ugyancsak az edzőknek köszönte meg a kiemelkedő munkát. Mint mondta, nélkülük nem juthatott volna az akadémia „bubkai magaslatokba”. A két vb-t megjárt fiatalra mutatva azt mondta: ők az első érett gyümölcsök, de szeretné, ha Magyarországon minél több akadémia alakulna, és évről évre egyre több gyümölcsszemet lehetne leszedni.
Kovács Zoltán, a jégkorong-szövetség főtitkára szerint az is hatalmas eredmény, hogy Erdély és Vincze a vb utáni ünneplés után fel tudott kelni. De komolyra fordítva a szót úgy véli, nagyon jó helyre került a díj, hiszen az Ifj. Ocskay évek óta folyamatosan jól teljesít. Reméli, a magyar válogatott óriási sikerének köszönhetően országszerte egyre több akadémia fogadja a hokizni vágyó fiatalokat.
A tavaly alapított százezer forintos Decathlon-közönségdíjataz ESMTK birkózói nyerték. Kliment László, az egyesület szakmai vezetője elmondta: márciusban számos utánpótlás-versenyen szerepeltek kiemelkedően versenyzőik, többek között az U23-as Európa-bajnokságról is érmekkel tértek haza. Szeretnék, ha a fiatalok fejlődése a jövőben töretlen lenne, így a közönségszavazás által nyert összeget is annak a finanszírozására fordítják.
Bruckner Gábor azzal zárta az ünnepi, rendkívül jó hangulatú eseményt, hogy már azért megérte megalapítani „A hónap műhelye”-díjat, hogy olyan fiatalokat ismerhessünk meg, akik nemcsak a jégen, a páston, hanem az iskolában és nyilatkozataikban is nagyot alkotnak. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy az áprilisi teljesítmények alapján május 5-ig lehetleadni a jelöléseketa következő „A hónap műhelye”-díjra.

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia tehetségei, edzői és vezetői • Fotó: Szalmás Péter/MOB

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 26. 10:14, péntek | Helyi sport

Pánovics Lajos is ott volt Joachim Deckarm köszöntésén

Pánovics Lajos, a Tatabánya korábbi játékosa is ott volt az 1970-es években a világ legjobb férfi kézilabdázójának tartott német Joachim Deckarm hetvenedik születésnapja alkalmából rendezett csütörtöki gálamérkőzésen

2024. Január 22. 09:09, hétfő | Helyi sport

Férfi kézilabda Eb - Rodríguez: bizonyítottuk, hogy csapat vagyunk

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány úgy fogalmazott:a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai a Horvátország elleni győztes Európa-bajnoki mérkőzésen bizonyították, hogy csapatot és egy családot alkotnak

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.